Recomandari Testul de stres al contractiilor. Afla daca bebelusul primeste suficient oxigen prin placenta.

Este important sa poti afla cum respira si se hraneste fatul. Pe perioada de graviditate fatul esdte conectat prin intermediul cordonului ombilical la placenta care, la rându-i este atasata de peretele uterului. În felul acesta este asigurat transferul de elemente esentiale vietii între mama si copil.

Asadar, circulatia sanguina a copilului este independenta de cea a mamei. Singurul loc de intersectare este placenta.

Sângele bogat în oxigen si substante nutritive ajunge la placenta prin arterele uterului.

Hyperclinica MedLife Timișoara a introdus un nou test prin care se poate determina dacă bebelușul primește suficient oxigen prin placentă și dacă poate suporta stresul contracțiilor uterine din timpul nașterii naturale.
Testul de stres al contractiilor pareri si recomandari

Testul de stres al contracțiilor nu este recomandat pacientelor la care există un risc crescut de naștere prematură, la cele cu placentă praevia sau în cazul femeilor care au fost supuse anterior nașterii prin cezariană, cu tăietură verticală.

Pentru acest tip de investigație, Hyperclinica MedLife Timișoara dispune de un cardiotocograf, Bistos BT 350 Fetal Monitor. 

De ce este importantă efectuarea unui test de stres? Pe întreaga perioadă a contracțiilor, fluxul de sânge și de oxigen care străbate placenta este încetinit pentru o scurtă perioadă. 

În situația în care placenta este sănătoasă, aceasta dispune de anumite rezerve de sânge și oxigen, astfel că bebelușul nu va avea de suferit în timpul contracțiilor. 

Însă în cazul în care placenta nu funcționează corespunzător, există riscul ca bătăile inimii copilului să încetinească în timpul contracțiilor. 

Pentru a lua măsurile necesare de prevenire a unor astfel de situații, se recomandă efectuarea unui test de stres al contracțiilor, cu ajutorul cardiotocografului, după săptămâna 28 de sarcină. 

În ce constă testul de stres al contracțiilor.

Pentru această investigație, este recomandat ca femeia să nu mănânce și să nu bea nimic cu 6-8 ore înainte de test, deoarece există posibilitatea ca, în cazul în care medicul constată o problemă medicală, să se impună cezariana de urgență. 

În timpul investigației, pacienta va sta întinsă pe partea stângă, timp în care medicul îi va aplica doi electrozi pe abdomen, care măsoară, pe de o parte, bătăile inimii bebelușului, iar pe de altă parte, contracțiile uterului. 

Durata acestui tip de investigație poate varia de la 30 de minute la două ore. 

În acest timp, pacienta rămâne conectată la aparat până ce medicul va înregistra trei contracții, într-o perioadă de zece minute, fiecare cu o durată de 40-60 de secunde.