Recomandari Tratament Modern pentru tumorile mamare Hyperclinica MedLife Grivita.

Noi metode de tratament pentru pacientele diagnosticate cu formaţiuni tumorale mamare. Aceste paciente pot beneficia în prezent de o metodă modernă de tratament, disponibilă în Hyperclinica MedLife Griviţa.

Sistemul Encor-Sonorx, oferit de firma Bard, foloseşte tehnica de secţionare şi vacuumaspiraţie a tumorilor mamare. 

Iniţial, tehnica de vacuum-aspiraţie a fost concepută pentru prelevarea de probe pentru stabilirea diagnosticului anomaliilor mamare (biopsie). 

În prezent, sistemul Encor de vacuum aspiraţie este utilizat pentru îndepărtarea parţială (biopsierea leziunilor mamare) sau totală a formaţiunilor patologice mamare cu sau fără expresie clinică (leziuni palpabile sau nepalpabile, dar cu expresie ecografică). 
Pareri Tratamentul Modern pentru tumorile mamare Encor de vacuum aspiraţie

Fără internare, fără cicatrici externe sau în interiorul sânului, cu anestezie locală şi sub ghidaj ecografic , tumorile mamare pot fi tratate în ambulatoriu, prin vacuum-aspiraţie. Procedura se încheie cu plasarea unui reper ceramic la nivelul locului de excizie. 

Reperul ceramic poate fi identificat ecografic, mamografic şi prin rezonanţă magnetică, şi are un rol foarte important în urmărirea ulterioară a pacientei. 

Piesele de rezecţie, rezultate în urma procedurii, sunt trimise la laboratorul de anatomie patologică şi examinate. 

În cazurile în care rezultatul histopatologic confirmă o leziune malignă, existenţa reperului ceramic face uşoara identificare a locului unde a fost localizată leziunea primară. 

În aceste situaţii se recomandă intervenţia chirurgicală sub anestezie generală cu excizia largă a ţesutului din jurul reperului ceramic şi examinarea histopatologică a acestuia şi a marginilor de siguranţă. 

Comparativ cu chirurgia deschisă, care se desfăşoară în sala de operaţie, necesită anestezie generală şi implică o incizie de cel puţin 2 centimetri, vacuum-aspiraţia necesită o incizie minimă, de 5-6 milimetri, care se poate efectua în cabinetul medical, cu anestezie locală. 

Recuperarea dupa interventia Encor de vacuum aspiraţie este imediată, iar cicatricea externă este minimă, ceea ce inseamna foarte multe in economia gestionarii evolutiei viitoare a pacientei.

Ecografia interventionala a tumorilor mamare prin sistemul Encor-Senorx vine sa completeze seria de proceduri si interventii chirurgicale, parte a unui program complex privind evaluarea si tratarea cancerului mamar, disponibil in MedLife.

Astfel, programul cuprinde de la proceduri de diagnostic si tratament, pana la interventii complexe de reconstructie a sanului:
  • screeningul ecografic pentru femei pana la varsta de 40 ani, screeningul mamografic pentru femei peste 40 - 45 ani; 
  • ecografia cu substanta de contrast pentru o acuratete mai mare in procesul de diagnisticare si urmarire a tumorilor mamare; 
  • excizii sectorale simple, ghidate ecografic sau cu reper metalic, mastectomii, interventii pentru reconstructia cu tesuturi antologe si/ sau implant de silicon, interventia pentru reconstructia dupa sectorectomii largi, cu lambouri musculo - cutanate, tratamentul chirurgical al asimetriilor mamare in contextul procesului reconstructiv, reconstructii micro - chirurgicale de san.