SPRINTEN pareri comprimate pentru articulatii cu Glucozamina. Informatii prospect.

SPRINTEN, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Sentiment Pozitiv - 2,10
2. Sentiment Negativ- 0,50
3. Sentiment Neutru - 2,40

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la  (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,30
Incredere - 0,56
Grad de inhibitie - 0,17
sprinten pareri forumuri comprimate antibiotice iasi

Emotia parerilor referitoare la SPRINTEN (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Incredere - 0,57

Conform informatiilor din prospect, suplimentul SPRINTEN face parte din clasa terapeutica a celor pentru sistemul musculo-scheletic

Denumirea Comuna Internationala a Sprinten este: Condroitina sulfat + VitaminaC + Zinc + Glucozamina sulfat + Acid Hialuronic

Sulfatul de condroitina este o substanta chimica pe care o gasim in mod natural in cartilajul articular.

Sulfatul de condroitina poate fi insa obtinut si din surse animale, de exemplu din cartilajul bovin.

Efectul sulfatului de condroitina este rezultatul cumulat al mai multor reactii: activitatea antiinflamatorie, stimularea proteoglicanilor si a acidului hialuronic si scaderea activitatii catabolice a condrocitelor.

Poate stopa erodarea cartilajelor, calmeaza inflamatia si favorizeaza regenerarea cartilajelor.

Studiile clinice arata ca sulfatii de glucozamina si condroitina pot diminua durerea din osteoartrite si imbunatati performantele articulatiei.

Unele studii demonstraza ca glucozamina este la fel de eficace ca ibuprofenul in diminuarea durerii articulare din osteoartrite, in special pentru articulatia genunchiului dar cu mai putine efecte adverse.

Condroitin sulfatul si glucozamina sunt folosite in principal ca si suplimente pentru tratamentul artrozei pentru ca asigura necesarul de substante esentiale pentru repararea cartilajelor, dar si blocheaza activitatea enzimelor care distrug aceste structuri.

De asemenea, glucozamina stimuleaza condrocitele (celulele cartilajului) sa produca matrice sanatoasa (colagen si proteoglicani).

Vitamina C contribuie la formarea normala a colagenului care ajuta la func?ionarea corespunzatoare a sistemului osos si a ligamentelor.

La administrarea produsului SPRINTEN nu s-au inregistrat contraindicatii sau efecte adverse, nici reactii la asocierea cu alte medicatii, fie alopate sau naturiste.

Totusi, SPRINTEN nu este recomandat pacientilor alergici la produsele lactate. In general, este de evitat consumul suplimentelor alimentare altfel decat la recomandarea medicului, pe perioada sarcinii si alaptarii.

Acesta este un supliment alimentar. Efectele sale si timpul in care acestea devin vizibile pot varia de la caz la caz.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.