ATENTIA CONSTIENTA de la ILUMINARE la Practica Meditatiei Intuitive.

Societatea materialistă orientata spre consum încearcă să va trezească lăcomia, ca să cheltuiti banii și cu toate astea să nu fiti niciodată satisfăcuti cu ceea ce aveti. 

Întotdeauna există ceva mai bun, ceva mai nou, ceva mai delicios decât ceea ce era ieri cel mai delicios... și continuă așa la nesfârșit, trăgându-va  astfel afară, în obiectele simțurilor. 

Ca să ne amintim de adevarata noastra natura fie să concentrăm asupra unui obiect liniștitor, fie ne deschidem mintea, să reflectăm și să investigăm adevărata natură a lucrurilor. 

Trebuie să facem asta fiecare dintre noi. Iluminarea unuia nu ne va ilumina și pe restul dintre noi. 

Deci este vorba despre o mișcare înspre interior, nu să cauți în exterior pe cineva iluminat care să te ilumineze. 

pareri meditatia intuitiva si atentia constienta

Ca ființe umane, aceasta este oportunitatea voastră. Ca ființe umane avem o minte ce poate observa și reflecta.

Puteti observa dacă va simți fericiti sau mizerabili. Puteti observa furia sau gelozia sau confuzia din minte. Când ședeti și va simțiti foarte confuzi și supărati există în voi ceva care știe

Poate că detestati această stare și reacționati orbește la ea, dar dacă aveti mai multă răbdare, puteti observa că nu este decât o condiție temporară, schimbătoare, un puseu trecător de confuzie, furie sau lăcomie. 

Un animal însă nu poate face asta. Când este furios este doar atât, este pierdut complet în furie. Spuneti unei pisici furioase să își observe furia. Desigur ca va fi imposibil. Pisica NU poate reflecta
asupra furiei. 

Dar daca multi oameni pot, trebuie sa fiti convinsi că și voi puteți. 

Dacă văd în fața mea o farfurie de mâncare delicioasă, mișcarea din mintea mea este identică cu cea din mintea lui Mau, pisica noastră. Însă noi putem observa atracția animalică față de lucrurile care miros și arată bine.

Asta înseamnă să folosești înțelepciunea, urmărind acel impuls și înțelegându-l. Acel lucru care observă lăcomia nu este lăcomia. 

Lăcomia nu se poate observa pe sine. Ceea ce NU este lăcomie însă poate să o observe. 

Această observare este numita „Buddha” sau „Înțelepciunea lui Buddha” - conștientizarea adevăratei naturi a lucrurilor.

Prin practica meditației intuitive nu încercăm să ne analizăm pe noi înșine ori chiar să schimbăm lucrurile pentru a se potrivi cu dorințele noastre.

Prin această practică observăm cu răbdare că orice lucru care apare este sortit dispariției, fie el de natură fizică sau mentală.

Când nu mai avem așteptări, când nu mai pretindem nimic, atunci bineînțeles că nu mai simțim disperarea, supărarea și frustrarea de a nu primi ceea ce dorim.

Așa că acesta este țelul ultim, realizarea detașării de orice lucru care are un început și un sfârșit.