Bacteria care ne protejeaza de Cancerul de Piele. Noutati medicale.

Se cunoaste ca pielea protejează organismul împotriva factorilor daunatori și este, de asemenea, acoperită cu miliarde de bacterii prietenoase care stau pe suprafața ei fără să dăuneze sanatatii.

Aceste bacterii bune joacă un rol în menținerea sănătății noastre. Într-un nou studiu, o echipă de cercetători de la Universitatea din California, San Diego, a constatat că o tulpină specială a bacteriilor care trăiesc pe piele ar putea ajuta la protejarea împotriva cancerului și, de asemenea, să ajute la tratamentul acestuia.

Raportul studiului a fost publicat în această săptămână în ultimul număr al revistei Science Advances.

Acest studiu este unul dintre numeroasele cercetari clinice care arată beneficiile acestor bacterii, dar in acelasi timp unul dintre primele care arată proprietățile anticanceroase ale acestor bacterii.
pareri bacterii bune tratament cancer de piele

Richard Gallo, dermatolog la Universitatea California din San Diego și autorul principal al studiului, a spus că aceasta cercetare adaugă faptul că există câteva bacterii pe piele care îndeplinesc funcții importante pentru a ne menține sănătatea in stare bună.

El a spus că una dintre tulpinile bacteriilor care sunt în special în abundență este Staphylococcus epidermidis.

Un număr mai mare de Staphylococcus epidermidis pe piele, comparativ cu numarul de bacterii Staphylococcus aureus (așa cum se observa în bolile de piele, cum ar fi eczemele), este un semn de piele sănătoasă.

Staphylococcus epidermidis, bacteriile pe care această echipă le-a studiat, produce o moleculă numită 6-N-hidroxilaminopurină sau 6-HAP.

Această moleculă a fost găsită "vinovata" pentru  oprirea răspândirea cancerului la șoareci in studiile de laborator.

Dr. Gallo a explicat că un număr mai mare de astfel de bacterii pe piele, poate proteja o persoană de cancerul de piele.

Echipa de cercetatori explică acest fenomen prin faptul că 6-HAP previne probabil formarea de ADN nou.

Odată ce replicarea ADN-ului este oprită, tumora nu reușește să crească. Un medicament anticanceros, numit 6-MP sau Mercaptopurine, utilizează un principiu similar.

Cea mai buna parte a moleculei 6-HAP este faptul ca ea actioneaza numai asupra celulelor canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase spre deosebire de majoritatea medicamentelor anticanceroase.

Celulele sănătoase ale pielii pot produce o moleculă care poate neutraliza efectele 6-HAP și, astfel, aceste celule sănătoase sunt protejate de efectele nocive ale 6-HAP, în timp ce celulele canceroase sunt afectate singure.