COLINA în timpul sarcinii, pareri privind dezvoltarea sanatoasa a CREIERULUI sugarului.


Noutati medicale. Consumul de colină (vitamina B4) în timpul sarcinii poate influența  pozitiv metabolismul sugarului și dezvoltarea creierului, potrivit unei serii de studii realizate de Universitatea din Illinois.

Deși rolul colinei în neurodezvoltarea fatului a fost studiat anterior la rozătoare, noua cercetare realizată cu porci are o mai mare relevanță pentru oameni.

Stim ca porcul este un model bun pentru oameni, deoarece au aceleasi cerinte de nutrienti, o functie metabolica similara si, de asemenea, au o dezvoltare foarte asemanatoare a creierului, urmand aceleasi traiectorii de crestere.

Colina, regăsită în ficat, ouă, germeni de grâu și alte alimente, este un nutrient esențial în alimentația umană și animală.
opinii si pareri vitamina b4 colina la gravide

Colina a fost încadrata în categoria nutrientilor esentiali în 1998 si are multiple roluri în organism.

Aceasta substanta complexa este necesara sintezei neurotransmitatorului acetilcolina, are un rol important în transportul si sinteza lipidelor, influenteaza pozitiv dezvoltarea creierului si a memoriei, reprezinta materia prima din care sunt sintetizate substante ce formeaza membranele celulare etc.

Dar majoritatea adulților, inclusiv femeile însărcinate, nu consumă suficienta colina. Femeile însarcinate trebuie sa aiba grija sa aiba un aport adecvat de colina în ultimul trimestru de sarcina, deoarece aceasta contracareaza posibilele probleme neurologice ale bebelusului.

Cele mai recente date spun că femeile gravide, care ar trebui să consume 450 de miligrame de Vitamina B4 pe zi.

Pentru a intelege modul in care deficitul de colina afecteaza creierul in curs de dezvoltare in timpul sarcinii si dupa sarcina, cercetatorii de la Universitatea din Illinois au dat scroafelor insarcinate colina in a doua jumatate a sarcinilor lor.

După înțărcare, purceii au fost hrăniți cu înlocuitori de lapte cu deficit de colină sau cu colină suficient timp de 30 de zile. Apoi, purceii mai batrani de o lună au fost scanați prin imagistică prin rezonanță magnetică (RMN).

La porcii cu mame cu deficit de colina, creierul lor a fost cu aproximativ 10% mai mic. Si 11 din cele 19 regiuni scanate RMN  au fost semnificativ mai mici in creierele cu deficit de colina.

Mai mult purceii ale căror mame consumau colină suficientă în timpul sarcinii au avut concentrații mai mari de materie cenusie și albă în regiunile corticale ale creierului.

Materia cenusie este compusa din neuroni nemielinizati (numiti si neuroni de releu, de conectare, de asociere, sau neuroni de circuit). Regiunile de materie cenusie sunt zone de conexiuni si prelucrari nervoase.

Substanta alba din creier este formata in mare parte din neuroni mielinizati (axoni) care face legaturile intre regiunile de materie cenusie si restul corpului. Neuronii mielinizati transmit semnale nervoase mult mai rapid decat ceilalti.

Zeci de ani de cercetare a aratat anumite substante nutritive joaca roluri specifice în procesul de neurodezvoltare.

Utilizarea tehnologiei RMN a permis cercetătorilor să identifice influența globală a unui nutrient specific asupra anumitor aspecte ale dezvoltării creierului.

Într-un studiu anterior, cercetătorii au descoperit că un alt element nutritiv, fierul, a influențat aspectele legate atât de dezvoltarea substanței gri cât și a materiei albe.

Toate aceste rezultate au fost pentru purceii născuți de mame cu deficit de colină.

Dar, ca parte a studiului, unii dintre porcii de la mamele cu deficit de colină au primit cantități adecvate de colină după naștere. A fost suficient pentru a compensa deficiența în timpul sarcinii?

Răspunsul scurt este NU, cel puțin nu pentru creier. Suplimentarea postnatală cu Vitamina B4 nu poate corecta deficiența prenatală, ci trebuie să se faca în timpul dezvoltării fatului.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii