EMA pareri pozitive ANAGRELIDE MYLAN alternativa la Xagrid.

Având în vedere că Anagrelide Mylan este un medicament generic și este bioechivalent cu medicamentul de referință (Xagrid), beneficiile și riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referință.

Agenția Europeană pentru Medicamente este de parere ca în conformitate cu cerințele UE, s-a demonstrat că Anagrelide Mylan are o calitate comparabilă și este bioechivalent cu Xagrid.

Prin urmare, EMA a considerat că, la fel ca în cazul Xagrid, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Agenția Europeana pentru Medicamente a recomandat aprobarea utilizării Anagrelide Mylan în Uniunea Europeana.

Anagrelide Mylan este un medicament utilizat pentru reducerea numărului de trombocite
anagrelide mylan pareri pozitive ema
(componente care ajută la coagularea sangelui) la pacienții cu trombocitemie esențială (boală caracterizată prin circularea în sânge a unui număr excesiv de trombocite).  Prin „esențială” se înțelege că afectiunea nu are o cauză evidentă.

Anagrelide Mylan se utilizează când tratamentul curent al pacientului nu dă rezultate satisfăcătoare sau provoacă reacții adverse inacceptabile și când pacienții sunt „cu risc” din cauza vârstei (peste 60 de ani), a numărului foarte mare de trombocite sau din cauza unor probleme anterioare legate de coagularea sângelui.

Anagrelide Mylan conține substanța activă anagrelidă și este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Anagrelide Mylan conține aceeași substanță activă și acționează în același fel ca un „medicament de referință” deja autorizat în Uniunea Europeană, denumit Xagrid

Trombocitemia esențială este o boală în care măduva osoasă produce prea multe trombocite. Acest lucru expune pacientul la riscul formării unor cheaguri de sânge sau al apariției unor probleme de sângerare. 

Substanța activă din compozitia Anagrelide Mylan, anagrelida, blochează dezvoltarea și creșterea celulelor din măduva osoasă numite „megacariocite”, care produc trombocitele. 

Anagrelide Mylan este și un „medicament hibrid”, deoarece este disponibil într-o concentrație suplimentară.

Anagrelide Mylan este disponibil sub formă de capsule (0,5 și 1 mg). Doza inițială recomandată este de o capsulă de 0,5 mg de două ori pe zi. 

După o săptămână, doza zilnică se mărește săptămânal cu 0,5 mg, până când numărul de trombocite scade sub 600 de milioane pe mililitru și, în mod ideal, se situează între 150 și 400 de milioane/ml (nivelul observat de obicei la persoanele sănătoase). 

În mod normal, rezultatele se observă în decurs de două sau trei săptămâni de la inițierea tratamentului. Doza maximă recomandată de Anagrelide Mylan este de 2,5 mg odată.

Reacţiile adverse frecvente care pot sa apara in urma administrarii Anagrelide Mylan si care pot afecta cel mult 1 din 10 persoane sunt: Ameţeli, oboseală, bătăi ale inimii rapide, neregulate sau puternice (palpitaţii), senzaţie de rău (greaţă), diaree, dureri de stomac, gaze, stare de rău (vărsături), scăderea numărului celulelor roşii (anemie), retenţie de lichid sau erupţie pe piele.