Friptura la Gratar si Hipertensiunea Arteriala. Carnea la gratar pareri negative.


Noutati medicale. Legatura dintre consumul de carne la gratar si aparitiei hipertensiunii arteriale. Carnea la grătar, inclusiv carnea de vită, de porc, de pasare sau peste este de obicei gătită la temperaturi ridicate.

Aceast mod de gatirea la temperaturi foarte inalte poate duce la cancer datorita substanțelor chimice produse in timpul procesului de preparare termica.

Într-un nou studiu, cercetatorii au descoperit că, in general consumul de carne (atât albă, cât și roșie) gătită în flacără deschisă sau la temperaturi ridicate poate duce la un risc crescut de hipertensiune arterială.

Aceste rezultate au fost date publicitatii in timpul unui seminar de la American Heart Association.
pareri carnea la gratar si hipertensiunea arteriala

Gang Liu, autorul principal al studiului a explicat că gătitul la temperaturi înalte si cu flacăra deschisă,  inclusiv grătarul, prăjirea, ar trebui să fie evitate de oameni și acest lucru ar reduce riscul de apariție a hipertensiunii arteriale.

Și carnea bine făcută sau arsă trebuie evitată, a adăugat el.

Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială reprezinta de obicei o tensiune arterială de peste 140/90 mm Hg.

Este posibil ca aceasta să nu producă simptome majore ca atare, dar poate duce la boli de inimă, infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

Hipertensiunea se numește, de asemenea, "ucigașul tăcut". Aproape jumătate dintre americani sunt diagnosticați cu hipertensiune arterială.

Persoanele cu hipertensiune arterială sunt sfătuite să tina o dietă fara sare și in care sa predomine fibrele alimentare din cereale integrale, si sa consume multe fructe și legume.

Echipa de cercetatori a corelat dieta tuturor participanților la stusdiu (peste 70000 de subiecti) cu aparitia si dezvoltarea hipertensiunii arteriale și a constatat că printre cei care au consumat cel puțin două porții de carne roșie, pește sau carne de pui pe săptămână, subiectii care o ales carnea prăjită sau la grătar au avut un procent crescut cu 17%  de risc de hipertensiune arterială. 

Riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala ridicata a fost de 15 la suta mai mare la persoanele care care au consumat regulat carne in comparatie cu cele care avea un regemi preponderent vegetarian.

Cercetatorii au spus ca legatura dintre hipertensiune si consumul de carne la gratar nu are o cauza clar cunoscuta. 

Cu toate acestea, după cum se poate observa din studiile anterioare, gătitul carnii pe flăcări deschise și la temperaturi mai înalte poate produce substanțe chimice toxice.

Aceste substanțe chimice sunt asociate cu stresul oxidativ, răspunsurile inflamatorii, rezistența la insulină etc.

Fiecare dintre acestea poate contribui la dezvoltarea tensiunii arteriale crescute, a explicat Liu. 

Insa.. potrivit experților, nu există niciun motiv pentru a renunța la carnea gatita la grătar sau prăjita, dar moderaratia rămâne cuvantul cheie.

Acest studiu nu poate fi unul definitiv, insa servește ca si avertisment aratand experților ca trebuie să fie vigilenți cu privire la răul pe care acest tip de alimente îl pot provoca.

În general, carnea roșie și alimentele care conțin cantități mari de sare sunt de evitate de persoanele diagnosticate cu boli cardiace și hipertensiune arterială.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii