Mersul pe BICICLETA intarzie menopauza la barbati si mentine corpul sanatos!

Noutati medicale, beneficiul mersului pe bicicleta. De loc surprinzător, un nou studiu medical arăta că un stil de viata activ poate menține corpul tânăr și sănătos.

Studiul vine de la o echipa de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham și King's College din Londra, care au studiat starea de sănătate a adulților în vârstă. Cercetarea a fost detaliata prin doua lucrari publicate in aceasta in revista Aging Cell.

Echipa de cercetatori a analizat 125 de ciclisti amatori  cu varsta intre 55 si 79 de ani, excluzandu-i pe cei care au fost fumatori si cei cu tensiune arteriala ridicata sau alte probleme medicale.

Dintre acestia, 84 erau bărbați și restul femei. Cercetatorii britanici au descoperit ca barbatii putea parcurge 100 de km in mai putin de 6,5 ore, in timp ce femeile  60 km in 5,5 ore.
pareri mersul pe bicicleta menopauza masculina

Acești participanți la studiu au fost comparați cu adulții din grupul de vârstă similar, care nu au practicat exercitii fizice în mod regulat.

Acesta a fost grupul de control (în total 130 de participanți) care a inclus 75 de indivizi sănătoși cu vârste cuprinse între 57 și 80 de ani și 55 de adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 20 și 36 de ani. Toți participanții au fost supuși testelor și evaluărilor la laborator.

Rezultatele studiului au arătat că pierderea masei musculare și a forței nu au apărut în grupul de celor care au practica exerciții fizice.

De asemenea, grăsimea corporală și colesterolul nu au crescut la acești indivizi.

Nivelele de testosteron printre bărbații care au practicat exercitii fizice, de asemenea, nu au scăzut și, prin urmare, menopauza masculină a fost de asemenea întârziată.

Sistemul imunitar a rămas mai tânăr și mai sănătos printre cei care au practicat ciclismul.

De exemplu, timusul - un organ care produce celulele imune numite celulele T si a carei productie se micșorează odată cu vârsta, a rămas sănătos și activ la  adulți  în vârstă care au practicat in mod regulat mersul pe bicicleta.

Potrivit profesorului Janet Lord, director al Institute of Inflammation and Ageing de la Universitatea din Birmingham, acest studiu demonstrează ceea ce spunea Hipocrate în 400 î.Hr. - miscare este cel mai bun medicament.

Ea a spus că acest mesaj important a fost "pierdut în timp" și acum am devenit mult mai sedentari.

Ceea ce a fost o importanță deosebită din acest studiu, a explicat ea, a fost faptul că îmbătrânirea nu face automat oamenii sa aiba o sanatate fragila, insa lipsa miscarii regulate pe de altă parte este asociată cu problemele îmbătrânirii.

Potrivit dr. Niharika Arora Duggal, "a treia vârstă a bărbatului" nu trebuie să fie ceva "greu de îndurat", ci poate fi chiar "plăcuta".

Profesorul Stephen Harridge, directorul Centre of Human & Aerospace Physiological Sciences din King's College din Londra, a reiterat valoarea practicarii exercitiilor fizice moderate pe termen lung asupra îmbătrânirii sănătoase.

El a spus că organismele acestora au îmbătrânit in mod "optim" și, în general, sunt eliberate de problemele cauzate din cauza lipsei de activitate.

Norman Lazarus, profesor emerit la King's College din Londra, a adăugat că acest scopul exercițiilor fizice (mersul pe bicicleta) care a fost în principal de a rămâne sănătosi și nu pentru a face performanta sportiva le-a ridicat "capacitățile fiziologice".

El a spus că exercițiul fizic regulat ar trebui să fie potrivit și plăcut. Dr. Lazarus are 82 de ani și este el însuși un ciclist amator. A participat și la acest studiu ca subiect. El a spus: "Dacă exercițiul fizic ar fi fost o pastilă, toată lumea ar fi luat-o."