Pareri BANI pentru fertilizarea in Vitro si vouchere pentru femeile insarcinate.

Inainte sa ne facem o parere despre faptul ca Primaria Bucuresti vrea sa ofere ajutor financiar de aproape 11.000 de lei pentru femeile care doresc sa faca fertilizare in vitro va spunem ca ziarele americane New York Times si The Washington Post au scris despre proiectele de hotarare adoptate miercuri, 28 martie, în sedinta CGMB.

Proiectele adoptate de CGMB se refera la acordarea unui ajutor financiar in valoare de 13.800 de lei pentru femeile care doresc sa faca fertilizare in vitro, respectiv a unui ajutor financiar pentru femeile însarcinate.

Proiectul de hotarâre a fost initiat de catre primarul Gabriela Firea, care este de parere ca in Romania rata natalitatii a scazut în ultimii ani, în timp ce numarul vârstinicilor a crescut. Acest lucru ar putea duce pe viitor la schimbarea echilibrului dintre generatii putând conduce la reducerea disponibilitatilor resurselor umane.
pareri acte conditii bani voucher fertilizare in vitro

Potrivit expunerii de motive, în România se fac anual 5.000 de fertilizari in vitro, de 10 ori mai putine decât în Europa de Vest, existând însa anumite probleme din cauza carora cuplurile nu pot avea copii.

În aceste conditii, se impune în continuare o interventie activa a Primariei Capitalei în domeniul încurajarii natalitatii si a ratei fertilitatii, astfel încât cuplurile infertile sa fie sprijinite în procesul conceperii copiilor prin procedura de reproducere asistata.

Mai mult chiar, consilierii generali au adoptat tot miercuri un proiect de hotarare prin care municipalitatea bucuresteana va oferi un ajutor financiar femeilor insarcinate, în valoare de 2.000 de lei, sub forma de vouchere, pentru cheltuielile cu analizele medicale nedecontate de Casa de Asigurari de Sanatate si pentru eventualele tratamente nedecontate femeile însarcinate cu domiciliul sau resedinta în Bucuresti.

Conditia fiind viza de resedinta dobandita cu cel putin sase luni de la data începerii proiectului.

FIV (fertilizarea in vitro) consta într-o serie de etape si începe cu administrarea de medicamente pentru a determina productia a cât mai multor ovule.

Înainte de a începe un ciclu FIV sunt necesare anumite investigatii precum diferite analize de sange si ecografia transvaginala a uterului si ovarelor.

În anumite cazuri, se recomanda contraceptive orale înainte de tratament. De asemenea, exista cazuri în care sunt recomandate investigatii suplimentare, precum histeroscopia.

In concluzie, ajutorul financiar pentru femeile insarcinate este pentru multe familii de un real folos. In timp ce parerile referitoare la bani destinati pentru FIV sunt impartite. 

Adevarat este ca pentru institutiile medicale care se ocupa de fertilizarea in vitro aceasta decizie CGMB va fi o adevarata "mina de aur". 

Mai ales ca putine persoane optau pentru FIV, deoarece preturile nu sunt accesibile chiar oricui. Ori pentru ca multe cupluri optau pentru fertilizarea in vitro facuta in clinici din strainatate.