Pareri De ce NU Slabesti desi faci Sport. Caloriile si scaderea in greutate.

Inainte sa vedem care este parerea medicala despre relatia dintre sport si slabire trebuie sa constientizati faptul ca scăderea sau creşterea în greutate a unui organism sunt in mare masura dependente de numărul de calorii consumate în timpul zilei și numărul de calorii aduse prin alimentație.

Chiar si un exces mic caloric cronic poate determina creșteri în greutate importante pe termen lung – de exemplu cinci grame pe zi în plus înseamnă aproape două kg pe an și 18 kg de caștig ponderal în zece ani.

Din păcate, societatea modernă ne oferă un exces de mâncare, în marea majoritate mancare bogat calorică, și mult mai puține ocazii de a „cheltui“ aceste calorii.

Sa luam ca exemplu, o femeie tânără de înălțime și greutate medie, sedentară, conform opiniilor nutritionistilor aceasta trebuie să consume în jur de 1600-1800 calorii pe zi pentru a-și menține greutatea.
 
pareri medicale caloriile slabirea si sportul

Dacă dorește să slăbească, soluția este fie de a scădea aportul caloric – adică regim, fie de a crește consumul caloric – adică activitatea fizică.

Activitățile cotidiene au un consum de energie mic, între 20-30 calorii pentru 30 de minute de citit sau privit la televizor și 300 calorii pentru același interval de mutat mobila.

De aceea, este de obicei necesară suplimentarea efortului fizic, fie prin activități sportive, unde consumul de calorii este între 100 și 400 calorii pe 30 de minute.

Efortul fizic trebuie să devină o parte integrantă a vieții persoanei care vrea să slăbească sau să-și îmbunătățească starea de sănătate.

Sunt necesare cel puțin 30 minute de mișcare pe zi, suficient de intensă ca să determine creșterea pulsului. 

Este mai bine pentru organism ca programul de exerciții să fie distribuit de-a lungul întregii săptămâni, în calupuri de 30-40 de minute zilnic, decât să fie comasat în doar una-două ședinte lungi. 

Gradul de efort fizic trebuie crescut treptat, pentru a nu suprasolicita organismul. Riscul unui efort fizic exagerat este apariția de dureri musculare care pot să dureze chiar și câteva zile și care sunt determinate de microfracturi la nivelul fibrelor musculare. 

Inflamația secundară cauzează retenție de apă în mușchi și o poziției corpului și creșterea masei slabe (mușchi și os) în defavoarea masei grase.

Acest lucru se poate monitoriza cu ajutorul cântarelor speciale. Este utilă alternarea tipurilor de exerciții fizice, atât în timpul unei sesiuni de fitness, cât și în cursul unei săptămani, pentru a se evita obișnuirea organismului.

Pentru stabilirea unui plan de exerciții personalizat este foarte utilă colaborarea cu un antrenor de fitness. 

Importante consumatoare de energie sunt exercițiile care implică menținerea echilibrului, pentru că folosesc mușchii mari legați de postură.

Pe lângă programele de fitness, trebuie crescut consumul de energie în activitatea zilnică – folosirea scărilor în locul liftului, mersul pe jos la serviciu în locul folosirii mașinii sau a mijloa­celor de transport în comun.

Opinia noastra este ca in principal pentru succesul unui regime de scădere în greutate trebuie să înțelegem că modificarea stilului de viață trebuie să fie de lungă durată si nu abandonat după câteva săptămâni.


MAI POTI CITI