Pareri LAPTISOR DE MATCA PUR conventional bogat în vitamine si colagen.

Medicii naturopati sunt de parere ca lăptișorul de matcă este un remediu universal, deosebit de valoros care consumat in mod corect, oferă o varietate de beneficii pentru sănătate.

Este un produs natural pur potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți și vârstnici, fiind folosit pentru prevenirea sau ameliorarea diferitelor afecțiuni, dar și în tratarea și vindecarea unor boli grave.

Odată ce îi descoperi beneficiile, va veti da seama că lăptișorul de matcă este un adevărat medicament natural. În domeniul sănătății, am putea spune că nimic nu poate egala beneficiile Laptisorului de matca pur (VERIFICA AICI PRETURILE!).

Compozitia nutritiva a laptisorului este atât de complexa încât specialistii nu au putut identifica nici pâna în ziua de azi toate substantele hranitoare pe care acesta le contine!
pareri beneficii laptisor de matca pur conventional

În schimb, alte studii de specialitate au demonstrat faptul ca laptisorul de matca reprezinta singura sursa de acid 10 HDA de pe pamânt. 

Acidul 10 HDA este un ingredient activ al laptisorului ce îi confera, alaturi de alte substante, proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale puternice.

Conţinutul de lipide al lăptişorului de matcă este unic şi, din multe puncte de vedere, reprezintă o caracteristică foarte interesantă. Fracţiunea lipidică este formată, în proporţie de 80-90% din greutatea uscată, din acizi graşi liberi cu structuri neobişnuite şi mai puţin frecvente.


În majoritatea lor, aceştia sunt acizi graşi hidroxilaţi sau acizi dicarboxilici cu catenă scurtă, de 8 până la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii graşi cu un număr de 14-20 atomi de carbon, frecvent întâlniţi la animale şi plante. 

Aceşti acizi graşi cu catenă scurtă sunt responsabili de majoritatea proprietăţilor biologice ale lăptişorului de matcă.

Cele mai importante săruri minerale sunt, în ordine descrescătoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu şi Mn, potasiul fiind prevalent.

O sumară analiză a compoziţiei lăptişorului de matcă ne poate da indicii semnificative în ce priveşte beneficiile sale multiple pentru sănătate. 

În primul rând, vitamina B1, tiamina, este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor. Lipsa acesteia conduce la energie scăzută, digestie proastă, depresie, pierderea apetitului, constipaţie, cefalee, afecţiuni ale tenului.

O a doua componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B2, riboflavina, care este esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, a gurii, a ochilor şi pentru bunăstarea generală a organismului. 

În caz de deficit de vitamina B2, părul este uscat, pielea este crăpată şi aspră, apar ulceraţii bucale, ochii devin inflamaţi şi dureroşi, iar rezistenţa la factorii de stress scade.

Cea de-a treia componentă importantă din compozitia lăptişorului de matcă este vitamina B3, niacina – esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, pentru digestia carbohidraţilor şi pentru sistemul nervos. În caz de deficit de vitmaina B3, apar tulburări digestive, tulburări neurologice, afecţiuni cutanate, cefalee, insomnie şi tulburări intestinale.

Mod de administrare lăptișorului de matcă

Se recomandă consumul laptisorului de matca în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime asupra sanatatii.

Laptisor de Matca Pur:
Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.
Copii - 0,5 g/zi
Adulți - 1-2 g/zi

Laptisor de Matca omogenizat în miere 2%:
(Ex: 10g lăptișor de matcă PUR în 500g miere crudă)
Copii - 1-2 lingurițe/zi
Adulți - 1-2 lingurițe/zi

Rezumand, cele mai importante beneficii ale laptisorului de matca pur sunt:
  • întărirea sistemului imunitar: lăptişorul este un adevărat cocktail de vitamine şi nutrienţi care sporesc puterea de apărare a organismului în faţa agenţilor patogeni (virusuri, bacterii etc), radicalilor liberi şi factorilor de mediu;
  • prevenţia stărilor de răceală şi gripă;
  • buna funcţionare a sistemului cardiovascular prin reducerea nivelului de colesterol din sânge;
  • creşterea rezistenţei la efort fizic şi intelectual;
  • îmbunătăţirea memoriei;
  • depăşirea stărilor depresive;
  • echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, beneficiu pentru care lăptişorul este recomandat persoanelor care suferă de diabet;
  • prevenţia bolilor neurodegenerative (în special Alzheimer) graţie conţinutului ridicat de antioxidanţi care anihilează acţiunea radicalilor liberi;

LAPTISOR DE MATCA PUR, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,63.

1. Sentiment Pozitiv - 2,30
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment Neutru - 2,00

Emotia parerilor referitoare la LAPTISOR DE MATCA PUR (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Incredere - 0,56
Anticipare - 0,52

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.