EMA pareri Pozitive ALKINDI Hidrocortizon pentru copii si adolescenti.

Medicamentul hibrid Alkindi produce concentrații de hidrocortizon în sânge similare cu cele produse de un medicament de referință deja autorizat în Uniunea Europeana

De asemenea, Alkindi este disponibil într-o formă potrivită pentru copii și adolescenți și este mai ușor de administrat o doză exactă în cazul Alkindi decât în cazul altor tratamente, care presupun zdrobirea comprimatelor și cântărirea dozei corecte.

Prin urmare, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a fost de parere ca beneficiile Alkindi sunt mai mari decât riscurile asociate și a recomandat aprobarea utilizării sale în UE.

Alkindi este un „medicament hibrid”. Aceasta înseamnă că este similar cu un „medicament de referință” care conține aceeași substanță activă (în acest caz Hydrocortisone Tablets, produs de Auden Mckenzie), dar Alkindi este disponibil într-o formă diferită (granule în loc de comprimate) și a fost conceput doar pentru copii și adolescenți.
ALKINDI Pareri Cortizon Pentru Copii si Adolescenti

Alkindi este un medicament destinat copiilor și adolescenților (de la naștere până la varsta de 18 ani) ale căror glande suprarenale nu pot produce o cantitate suficientă dintr-un hormon numit cortizol. 

Cortizolul este necesar pentru controlul multor procese ale organismului (inclusiv inflamația și ținerea sub control a nivelurilor de zahăr și minerale) și uneori mai este numit și „hormonul stresului”, deoarece ajută organismul să reacționeze la stres.

Lipsa cortizolului cauzează mai multe simptome, inclusiv pierdere în greutate, slăbiciune musculară, oboseală și tensiune arterială scăzută.

Substanța activă din Alkindi, hidrocortizonul, este echivalentă cu cortizolul, principalul hormon steroid secretat de glanda suprarenală a organismului. 

Hidrocortizonul suplinește cortizolul natural care lipsește de la copiii și adolescenții ale căror glande suprarenale nu produc o cantitate suficientă de hormon, ajutând astfel la ameliorarea simptomelor.

Alkindi este disponibil sub formă de capsule care conțin granule. Capsulele se deschid, iar granulele se pun în gura copilului. 

Apoi, copilului trebuie să i se dea apă sau lapte pentru a înghiți granulele. Granulele pot fi presărate și pe o lingură cu alimente moi și administrate imediat. 

Se alege cea mai mică doză posibilă care ține sub control simptomele copilului. Pentru mai multe informații, citiți prospectul. 

Medicamentul Alkindi se poate obține numai pe bază de prescripție medicală. 

Nu s-au raportat reacții adverse în studiile clinice cu Alkindi, dar s-au raportat unele reacții adverse asociate cu alte medicamente care conțin hidrocortizon. 

Printre ele se numără schimbări de comportament, greață, inflamarea mucoasei stomacului, modificări ale concentrației de potasiu din sânge și exces de acid în sânge. 

Pentru lista completă a reacțiilor adverse a Alkindi, citiți prospectul medicamentului.