Pareri YorkTest-ul la Copii si gradul de Intoleranta alimentara.

Sa incercam sa ne facem o parere despre importanta YorkTestul la Copii,   mai ales ca in ultimii ani se constata ca peste 90% dintre copiii intre 2 si 14 ani au intoleranta alimentara si majoritatea nu doar la  un singur aliment.

Intoleranta alimentara este o problema importanta de sanatate, in prezent peste un miliard de persoane pe glob prezinta intoleranta la cel putin un aliment.

YorkTest-ul deceleaza existenta intolerantei alimentare fata de 113 alimente si, in plus, pe o scara de ala unu la patru detecteaza gradul de intoleranta de la scazut la sever.

Este foarte important alaptatul sugarului, apoi o diversificare facuta corect si ulterior un test de intoleranta alimentara pentru a sti exact ce alimente ii sunt benefice copilului nostru si care sunt cele
pe care organismul lui nu le tolereaza.

Este greu de pus in evidenta care sunt exact alimentele pe care copilul tau nu le tolereaza in absenta efectuarii unui test de intoleranta alimentara.

Zilnic un copil consuma in medie de la cinci pâna la peste 20 de alimente sau componente ale acestora, astfel ca este aproape imposibil de detectat la care alimente sistemul lui imun reactioneaza, efectele nefiind imediate.

Intoleranta alimentara este destul de putin diagnosticata deoarece simptomatologia este extrem de diversa si nu apare imediat de la consumarea alimentului incriminat, putând trece pâna la 12-48 de ore pâna la aparitia simptomelor. 

Exista o predispozitie genetica pentru intoleranta alimentara cu care fiecare copil se naste, multe din
alimentele la care prezinta intoleranta alimentara regasindu-se si la cel putin unul din parinti, la care
se pot adauga alte alimente la care copilul poate prezenta intoleranta alimentara.

Se intâmpla de cele mai multe ori ca intoleranta alimentara la anumite alimente sa nu se manifeste niciodata clinic si care de obicei apare intr-un test de intoleranta alimentara ca fiind intr-o zona de granita.

Va trebui, insa, sa se tina cont de aceste alimente pentru ca un consum periodic si in cantitati exagerate va putea duce la trecerea lor in categoria celor care produc reactii clinice.

Cresterea nesatisfacatoare si neconforma cu vârsta si alimentatia teoretic corecta a copilului precum si varianta contrara, supraponderabilitatea pâna la obezitate a copilului, fara o cauza medicala decelabila pot fi datorate intolerantei alimentare.

Pachetul YorkTest presupune prelevarea unei probe mici de sânge din deget, cu un rezultat rapid din partea laboratoarelor de excelenta din Marea Britanie (15 zile lucratoare) si consilierea de catre echipa de medici YorkTest in abordarea unei alimentatii corecte si adecvate in functie de rezultatul testului.

Cele mai frecvente alimente fata de care copiii dezvolta intoleranta sunt: oul, laptele de vaca, glutenul sau drojdia.

Fiecarui copil dupa vârsta de doi ani ar trebui sa i se faca un test de intoleranta alimentara pentru a sti sa-l hranim sanatos si sa se evite contactul repetat cu alimentele pe care organismul copilului le respinge si care reprezinta un factor de stres zilnic pentru acesta.

Este important gradul de intoleranta alimentara pentru ca astfel se va putea sti cât de agresiv este alimentul respectiv pentru organismul copilului nostru si se va putea estima cât timp va trebui scos din alimentatia acestuia. 

In concluzie, este important ca dupa aflarea rezultatului YorkTest-ului un medic nutritionist sa stabileasca cum, cât timp si mai ales cu ce variante sa inlocuiasca parintii alimentele pe care micutul nu are voie sa le consume o perioada de timp.