Pasta de Dinti INEFICIENTA in lupta cu eroziunea Smaltului Dintilor.


Parerea cercetatorilor de la Universitatea din Berna, Elvetia, este ca Pasta de Dinti NU poate rezolva toate problemele legate de sanatatea orala. 

Aparitia eroziunilor smaltului dintilor are la baza mai multi factori declansatori, de la periaj si pana la dieta alimentara.

Alimentele si bauturile de pe piata sunt din ce in ce mai acide, ca rezultat al prelucrarii lor industriale, iar acest lucru afecteaza foarte mult starea de sanatate a dintilor.

Leziunile care apar pe suprafata dentara si care implica pierderea structurii dentare, nu se datoreaza bacteriilor cauzatoare de carii.

Multe cazuri de acest gen au fost descoperite la pacienti care au aceasta problema in zona situata intre gingie si dinti. Aceasta este cea mai sensibila problema atunci cand vine vorba despre sanatatea orala.
pareri pasta de dinti eficienta slaba eroziunea smaltului dentar

Exista o legatura puternica, de tip cauzal, intre eroziunea dentara si hipersensibilitatea dentara.

In studiul clinic de fata s-a folosit un test ce masoara microduritatea pentru a calcula gradul de pierdere al smaltului dintilor pe fondul periajului cu pastele de dinti testate.

Analiza chimica a constat in masurarea pH-ului pastei de dinti si a continutului de staniu, calciu, fosfat si florura.

Toate pastele dentare analizate au cauzat o pierdere progresiva a suprafetei dintelui pe o perioada de cinci zile.

Niciuna dintre pastele de dinti testate nu a fost mai buna ca alta. Desi unele paste de dinti au indicat o pierdere mai mica a suprafetei dentare, prin comparatie cu altele, din punct de vedere statistic, actiunea pastelor de dinti este similara.

Conform raportului cercetatorilor, publicat recent in jurnalul de specialitate "Scientific Reports", niciuna dintre cele noua paste de dinti evaluate de specialisti nu a reusit sa ofere protectia necesara impotriva eroziunii si abraziunii smaltului dintilor.

Autorii studiului sunt de parere ca pasta de dinti are un rol de sustinere in lupta impotriva problemelor de sanatate orala si nu pot fi adoptate ca tratament de sine statator.

Astfel, pe langa metodele de ingrijire orala efectuate la domiciliu, pacientii trebuie sa consulte dentistul pentru a rezolva problemele dentare, precum si pentru a stabili care sunt metodele strategice de tratament pentru fiecare caz in parte. 

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii