Recomandari Mineralele Coloidale alternativa pentru mentinerea Sanatatii.

Sa ne facem o parere despre mineralele coloidale si beneficiile lor pentru sanatatea umana. Mineralele intra in compozitia hranei si sunt necesare la formarea tesuturilor, participa in procesele biologice si fi ziologice ale organismului. Mineralele se impart in macroelemente si microelemente.

Mineralele coloidale se gasesc numai in stare lichida si in particule foarte mici, de 7000 de ori mai mici decât globulele rosii (eritrocitele).

Macroelementele exista in organism in cantitati mai mari (potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu, fi er, clor, sulf), in vreme ce microelementele se regasesc in cantitati mai mici (zinc, crom, cupru, mangan, cobalt, molibden, iod, fl uor, nichel etc).

Surse de minerale si beneficiile lor

Calciul, esential pentru oase si dinti puternici, trebuie luat cu cantitati mari de vitamina D si magneziu. Legumele verzi si uleiurile de peste sunt surse exceptionale de calciu.
mineralele coloidale pareri beneficii sanatate

Cuprul ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Alimente bogate in cupru sunt avocado, leguminoasele, stridiile si fructele de mare.

Absorbtia cuprului se face mai ales prin stomac si este favorizata de un PH alcalin, precum si de natura sarii de cupru (mai ales sulfati, azotati sau cloruri).

Fierul este elementul prin care celulele sanguine transporta oxigenul la celelalte celule ale organismului. Printre alimentele bogate in fier se numara carnea rosie, leguminoasele, spanacul.

Magneziul ajuta la cresterea masei osoase, a nivelului de energie si la formarea acizilor grasi. Nucile, legumele verzi si cerealele integrale sunt surse excelente de magneziu. Deficitul de magneziu se manifesta prin: contracturi musculare, tulburari digestive si ale ritmului cardiac, insomnie, stari anxioase, atacuri de panica, depresie.

Molibdenul este antioxidant, benefic in prevenirea cancerului. Cerealele integrale, leguminoasele, verdeturile inchise, lactatele sunt bogate in acest element vital. Conform numarului limitat de cazuri studiate, deficitul de molibden poate provoca tulburari metabolice care duc la intarzieri in dezvoltarea organismului, convulsii, alterarea vederii si modificari neurologice.

Zincul joaca un rol esential in functionarea efi cienta a sistemului imunitar. Il gasesti in alimente precum: fructele de mare, nucile, cerea lele integrale, unele lactate. Zincul este o componenta structurala necesara unirii proteinelor AND si protejeaza de asemenea membrana celulara impotriva lizei.

Suplimentele minerale din plante

Plantele au capacitatea de a produce o mare parte din elementele nutritive necesare organismului, cu exceptia unor minerale pe care nu au de unde sa le ia, intrucât solul este foarte sarac in acestea, iar plantele nu au cum sa sintetizeze aceste minerale.

De aceea, este nevoie de o suplimentare de minerale pentru a putea preveni aparitia unor boli precum: osteoporoza, artrita, reumatismul, hipertensiunea arteriala, durerile coloanei, diabetul etc.

Ce fel de suplimente minerale este recomandat sa consumam.

Pe piata suplimentelor alimentare se comercializeaza trei tipuri de minerale:
  • Minerale metalice (cu grad de asimilare de 8-12%, acesta scazând la 3-8% dupa vârsta de 40 ani)
  • Minerale chelatizate cu aminoacizi, proteine sau enzime care inglobeaza atomul metalic. Acestea au o absorbtie de pâna la 40%, dar, o mare parte din ele se transforma in reziduuri care se depun in organism sub forma de oxalati, fosfati, urati etc; 
  • Mineralele coloidale – cu cea mai mare putere de absorbtie, de 98-100%.