FLONASE pareri Spray pentru alergii cu fluticazona. Informatii Prospect.

FLONASE Spray, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate cu topicuri despre  medicamente bune pentru tratamentul simptomelor alergiilor- Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,61.

1. Sentiment Pozitiv - 2,30
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment Neutru - 2,00

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la FLONASE (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,39
Certitudine - 0,56
Grad de inhibitie - 0,16
flonase spray pareri forum alergii

Emotia parerilor referitoare la FLONASE (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Incredere - 0,61

Conform datelor disponibile in prospect, Flonase Spray se utilizează la adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste, pentru tratamentul simptomelor alergice ale febrei fânului şi ale altor alergii provocate de factori alergeni prezenţi în aer cum ar fi alergiile la animale de casă, acarieni şi spori de mucegai.

Flonase ameliorează simptome inclusiv strănut, mâncărimi la nivelul ochilor şi hiperlacrimaţie (ochi umezi) şi simptome precum secreţii nazale (nas care curge) şi mâncărimi ale nasului sau nas înfundat, timp de până la 24 de ore. 

Este posibil ca pentru apariţia nivelului maxim de protecţie să fie necesară utilizarea timp de 3 sau 4 zile. 

Prin urmare, este important să se continue utilizarea regulată a spray-ului Flonase pentru a obţine un beneficiu terapeutic adecvat.

Substanţa activă din compozitia Flonase este propionat de fluticazonă, un corticosteroid care, în condiţiile utilizării zilnice, acţionează împotriva inflamaţiei.

Acest spray ajută la menţinerea controlului asupra reacţiilor organismului dumneavoastră la factorii alergeni (care declanşează alergii) prezenţi în mediul înconjurător.

Mod de administrare FLONASE (doza pentru adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste): 

Doza recomandată este de două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi (200 micrograme propionat de fluticazonă), de preferat dimineaţa. 

După ameliorarea simptomelor dumneavoastră, veţi putea scădea doza la o pulverizare în fiecare nară o dată pe zi. 

Dacă simptomele sunt extrem de grave, este posibil să fie necesară creşterea dozei la două pulverizări în fiecare nară de două ori pe zi până la ameliorarea acestora, însă numai pentru o durată scurtă de timp. 

Nu administraţi mai mult de 8 pulverizări (4 pulverizari în fiecare nară) în fiecare zi. 

Folosiţi cea mai mică doză posibilă pentru controlul simptomelor dumneavoastră. 

Dacă după 7 zile simptomele dumneavoastră nu se ameliorează sau dacă nu sunt bine controlate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Nu utilizaţi o doză mai mare decât doza recomandată.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza sprayul FLONASE. 

Nu există date privind efectele acestui medicament asupra fertilităţii.


ATENTIE! Dacă după 7 zile simptomele dumneavoastră nu se îmbunătăţesc, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. 

Nu utilizaţi Flonase continuu mai mult de 3 luni decât la recomandarea medicului dumneavoastră. 

Când spray-uri nazale cu corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, reacţiile adverse pot apărea din cauza medicamentului care este absorbit de către organism. 

Aceste reacţii sunt mult mai puțin probabil să apară decât în cazul corticosteroizilor administraţi pe cale orală şi pot varia la fiecare pacient în parte și între diferitele medicamente cu corticosteroizi.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.