NOUTATI in sanatate: Lentile de Ochelari impotriva progresului Miopiei la copii.

Informatii medicale. O echipă din cadrul Universității Politehnice din Hong Kong a creeat primele lentile pentru ochelari care pot să încetinească semnificativ progresul miopiei la copii.

Cea mai frecventa cauza de aparitie a miopiei este cea genetica: aproximativ 85% din parintii miopi au, de asemenea, copii cu miopie. Aceasta debuteaza de obicei in prima copilarie sau la varsta scolara.

Centrul lentilei funcționează ca o pereche obișnuită de lentile, ajustându-se pentru miopie si  astigmatism, îar în jurul acestei regiuni lentila are zeci de pete de defocalizare miopică care ajută la corectarea vederii.

Aceste așa-numite lentile de reflexie cu segmente multiple funcționează pentru toate distanțele.
noutati in sanatate lentile noi miopie la copii

Defocalizarea miopică trebuie încorporată peste tot, astfel că trebuie să se plaseze mai multe micro-lentile pe toată suprafața lentilelor oftalmice.

Când ochiul se mișcă în jurul diferitelor regiuni ale lentilelor, ochiul încă mai are o cantitate constantă de defocalizare miopică.

Ochelarii dezvoltati la Universitatea Politehnica din Hong Kong au fost recent testați de un grup de 160 de copii cu grade diferite de miopie și astigmatism. 

Progresul miopic mediu la copiii care au primit noii ochelari a fost de 0,38 dioptrii, în timp ce la grupul de control a fost 0.93 dioptrii. 

La 21% dintre copiii care foloseau ochelarii cu aceste noi lentile, progresul miopiei s-a oprit complet.

Sistemul oferă vedere clară și defocalizare miopică pentru corectarea vederii simultan pentru purtător la toate distanțele. 

Folosește mecanismul homeostatic natural cunoscut sub numele de emetropizare, prin care globul ocular se adaptează pentru a primi imagini focalizate, așa cum o face pentru vederea normală.

Miopia face parte din grupul anomaliilor oculare descrise ca vicii de refractie.

Miopia apare atunci când globul ocular este prea alungit în raport cu puterea de focalizare a corneei și a lentilei ochiului. 

Lumina se concentrează mai degrabă în fața retinei și nu pe ea, făcând obiectele îndepărtate să apară neclare.

Studiul arată că purtarea noului sistem de lentile poate opri progresul miopiei la unii copii. 21,5% dintre copiii din grupul de tratament nu au mai prezentat progresia miopiei, comparativ cu 7,4% dintre cei din grupul de control. 

În plus, 13,9% dintre copiii din grupul de tratament nu au avut modificări în ceea ce privește modificările axei longitudinale. 

Copiii din grupul de tratament au raportat, de asemenea, că noul sistem poate oferi o vizibilitate confortabilă la distanțe scurte și lungi.