Pareri Pozitive IBUPROFENUL si prevenirea bolii Alzheimer.

In urma studiilor clinice, Dr. Patrick McGeer unul dintre cei mai buni neurologi ai momentului, arata ca, inceput din timp, un tratament de administrare zilnica a Ibuprofenului ar putea amana debutul bolii Alzheimer.

A se intelege corect, Ibuprofenul nu trateaza Alzheimer-ul ci ajuta la oprirea declansarii acestuia.

Dr. Patrick McGeer spune ca fiecare persoana poate astfel preveni declansarea acestei boli printr-o solutie simpla care nu necesita prescriptia medicala sau vizita la medic.

Efectele benefice ale administrarii de ibuprofen reprezinta un real progres in cercetarea masurilor de prevenire a bolii si indica sansele de reusita pentru eliminarea riscurilor de declansare a bolii Alzheimer.
Ibuprofen Pareri Pozitive Prevenire Alzheimer

In urma cu doi ani, Dr. McGeer si echipa sa de cercetatori au lansat un test simplu de saliva care poate diagnostica boala Alzheimer si poate prezice riscul de debut al acestei boli in urmatorii ani de viata.

Testul se bazeaza pe masurarea concentratiei de peptida amiloid beta proteina 42 (Abeta42) prezente in saliva.

La majoritatea persoanelor rata de productie a Abeta42 este constanta, indiferent de sex sau varsta. Cu toate acestea, in cazul in care rata productiei este de la doua si pana la trei ori mai mare, subiectii in cauza au risc crescut de declansare a bolii Alzheimer.

Acest lucru se explica prin faptul ca Abeta42 este insolubila si, desi este secretata adesea in intregul organism, depozitele de Abeta42 se formeaza numai la nivelul creierului provocand neuroinflamatia ce distruge neuronii persoanelor ce sufera de aceasta boala.

Cercetatorii laboratorului condus Dr. McGeer au demonstrat ca aceasta peptida (Abeta42) se elibereaza in organism din toate organele, fiind secretata in saliva de catre glanda submandibulara.

Ca rezultat, o mostra mica de saliva poate prezice gradul de risc ca subiectul sa dezvolte boala Alzheimer pe viitor. 

Stiind ca riscul aparitiei bolii dupa varsta de 65 de ani este mai mare, Dr. McGeer si echipa sa de cercetatori recomanda tuturor oamenilor sa isi realizeze testele de specialitate cu zece ani inainte, la varsta de 55 de ani - atunci cand are loc in mod obisnuit debutul acestei boli in randul suferinzilor - si sa isi administreze, astfel, zilnic o pastila de Ibuprofen pentru a preveni aparitia bolii.

Boala Alzheimer este desori definita a fi o tulburare a creierului in care celulele nervoase degenereaza, iar creierul se contracta, rezultand dementa, adica deteriorarea functiei mentale.