Program Conferinta Zilele Medicale ale Sucevei 24 și 26 mai 2018

Intre 24 și 26 mai 2018 se vor desfășura lucrările Conferinței ”Zilele Medicale ale Sucevei” – ediția a VII-a, manifestare stiintifica devenită tradițională pentru Colegiului Medicilor Suceava.

La ”Zilele Medicale ale Sucevei” 2018 vor participa medici din toate specialitățile medicale, medici dentiști și asistentele medicale.

Subiectele celei de a VII-a ediții a ”Zilelor Medicale ale Sucevei” cuprinse in programul manifestarii vor fi:
  •  „Managementul pacientului critic” 
  • “Urgente medico-chirurgicale” 
  • Varia

Managementul pacientului critic reprezinta o problemă acută a asistenței medicale, frecvent întâlnită în practică și de o importanță convârșitoare în salvarea vieții și integrității bolnavilor.

program Zilele Medicale ale Sucevei mai 2018

Conform Ordinului M.S nr. 1091/2006, pacientul critic este ”pacientul cu funcțiile vitale instabile sau cu afecțiuni care pot avea complicații ireversibile necesitând investigații, intervenții și/sau îngrijiri medicale speciale acordate de către o echipă complexă, pluridisciplinară, într-o clinică sau secție de terapie intensivă generală sau specializată”.

În lanțul de supraviețuire fiecare etapă are o importanță covârșitoare. Ca atare aportul adus de fiecare medic, indiferent de specialitate, este o condiție esențială în lupta pentru viață.

Participarea la evenimentul medical ”Zilelor Medicale ale Sucevei” 2018 se face in urmatoarele conditii:
  • 500 EURO (echivalent lei) – pentru stand; 
  • 1.000 EURO (echivalent în lei) pentru prezentare în cadrul conferinţei; 
  • 500 LEI pentru distribuire pliante in mapele participanţilor. 

Manifestarea ”Zilelor Medicale ale Sucevei” se va desfășura la Complex ”Zamca” Suceava și se adresează tuturor specialităţilor medicale.

Vor participa aproximativ 700 medici (din judeţul Suceava, din toată ţara, reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România).