Prospect Violet de Gentiana in candidoza bucala - Violet de Gentiana indicatii de la candida la par

Prospect Violet de Gentiana in candidoza bucala. Pareri Violet de Gentiana indicatii 

Violet de gentiana indicatii pentru par, candida, rani, bubite etc .

Gentiana este recomandata pentru tratarea dischineziei biliare, a anorexiei, pentru stimularea secretiei salivare, pentru marirea secretiei gastrice si a rezistentei organismului la îmbolnaviri.

Întarirea imunitatii este posibila pentru ca planta favorizeaza cresterea numarului leucocitelor si celulelor rosii din sânge.

Violet de gentiana produs de Hipocrate este indicat a fi utilizat ca dezinfectant si antiseptic local. 

Compozitie Violet de gentiana: Violet de gentiana 1%, alcool etilic 96 %, apa distilata de uz extern. 
pareri prospect violet de gentiana

La adulti candidoza bucala poate fi tratata la domiciliu cu violet de gentiana 1% (o substanta colorata cu proprietati antifungice).

Aceasta se poate procura de la orice farmacie si nu necesita prescriptie medicala.

In cazul in care nu se cunoaste cauza infectiei sau violetul de gentiana nu da rezultate satisfacatoare se recomanda consultul medical.

Tinctura de Gentiana  Rani este indicata si pentru rani deschise. Se pun comprese cu tinctura de gentiana pe leziune pana la oprirea hemoragiei.

Odata hemoragia oprita si tesutul cicatriceal format, se foloseste cataplasma cu gentiana pentru o vindecare mai rapida.

Un studiu facut in anul 2006 in Turcia arata ca trei substante din radacina de gentiana accelereaza procesul de cicatrizare si de regenerare a tesuturilor distruse prin ranire.

Aceste principii active s-au dovedit a fi mai puternice decat dexpanthenolul, un medicament de sinteza folosit frecvent pentru cicatrizare rapida.

Preparare solutie Violet de Gentiana 

Clorura de metilrosanilina (methilrosanilini chloridum)…………………………. 1g
Apa distilata( aqua distillata) qs ad………………………………………………….100g

Violetul de gentiana se prezinta sub forma de pulbere, fara miros , cu gust amar, fotosensibila si hidroscopica .

Preparare: se cantareste pulberea de violet de gentiana pe hartie cerata si se dizolva in 80g de apa prin incalzire pe baie de apa , dupa care se completeaza pana la 100g.

Se filtreaza prin vata sau tifon. Solutia obtinuta este limpede de culoare violacee, fara sedimente, , cu gust amar si miros carcteristic.

 Conditionare: in flacoane de sticla de culoare bruna . Conservare: se conserva timp limitat , la loc racoros ferit de lumina.

 Actiune Violet de Gentiana: actiune antiseptica. Se foloseste numai pentru uz extern, pe mucoase si tegumente, la nivelul mucoasei bucofaringiene se foloseste sub forma de badijonari.