RMN performant la Hyperclinica MedLife Baneasa cu echipament RMN 1,5 Tesla.

Hyperclinica MedLife Baneasa ofera pacientilor posibilitatea de a efectua investigatii imagistice prin rezonanta magnetica (IRM) cu ajutorul aparatului Philips Achieva 1.5T, echipament din gama superioara de rezonante magnetice Philips, care functioneaza pe platforma „FreeWave”.

Echipamentul RMN Philips Achieva 1.5T permite vizualizarea în detaliu a diferitelor structuri corporale si depistarea unor afectiuni în stadiu incipient, oferind un confort sporit pacientilor care sufera de claustrofobie, datorita formei si dimensiunilor sale special proiectate.

Imagistica prin rezonanta magnetica este un test minim-invaziva, care nu iradiaza si care foloseste un câmp magnetic cu intensitate mare si de înalta frecventa si radiofrecventa pentru vizualizarea organelor si tesuturilor corpului omenesc.
programari rmn Hyperclinica MedLife Baneasa


Investigatia prin IRM poate fi utilizata pentru toate organele corpului, mai putin pentru plamâni si intestine, iar echipamentul RMN 1,5 Tesla permite efectuarea investigatiei la pacientii cu lucrari dentare metalice, destinat strict pentru examinarea cerebrala sau la pacientii cu proteze articulare care au fost montate de cel putin sase luni.

Caracteristicile sistemului Philips Achieva 1.5T:

Echipamentul Philips are un câmp de vizualizare (FOV) de 53 cm - cel mai mare din industrie – care împreuna cu sistemul Mobitrack asigura o scanare a întregului corp.

În plus, magnetul Philips de  numai 2.900 kg este cel mai usor, reducând astfel costurile de  manipulare si instalare.

Dispune de nivele noi de automatizare în soft dar si de un nou mediu de lucru, caracteristici care îmbunatatesc eficienta operationala si fluxul de lucru.

Investigatiile prin IRM sunt realizate de o echipa formata din trei medici specialisti în radiologie
si imagistica medicala, din cadrul Hyperclinicii MedLife Baneasa:
  • dr. Camelia Mihaescu,
  • dr. Emanuela Bonciu
  • dr. Adrian Sârbu.

Informatii si programari, la telefon 021.96.46

Pachetul Whole Body Specialist (folosit doar în screeningul oncologic) Ofera vizualizarea corporala  integrala rapida si automata cu un câmp de vizualizare efectiv de peste 2.1 m (7ft).

Cu ajutorul ExamCards, Whole Body Specialist ofera o acoperire eficienta si completa cap-picioare într-o singura deplasare a mesei, datorita capacitatii puternice de combinare a secventelor imagistice din statie.

Whole Body Specialist suporta studii de imagistica oncologica; studiile MR angiografice integrale si
extinse DWIBS la întreg corpul.

Câmpul de vizualizare (FOV) mare al sistemului Achieva permite o acoperire completa într-un numar redus de statii.

Pachetul SW specializat în Fibertrak (tractografie) R2 Permite metode de procesare a imaginii pentru cartografierea traiectelor de substanta alba care conduc impulsurile nervoase în creier.