Ce inseamna a manca BIO. Laptele BIO aduce mai multe beneficii sanatatii.

A manca BIO inseamna consumul de alimente produse prin norme stricte, care nu polueaza mediul inconjurator

Este important sa ne protejam organismul, dar si ecosistemul in care traim. Ce are in plus alimentatia bio? Este mai buna pentru sanatatea noastra?

Numeroase studii arata superioritatea nutritionala a alimentelor biologice. Insa, din punct de vedere stiintific, acest lucru nu inseamna ca sunt mai bune pentru sanatate.

Studiile clinice, desfasurate pe o perioada mare de timp sunt inca necesare pentru dovedirea efectelor lor asupra sanatatii.

Legumele BIO contin mai putina apa decât legumele „clasice”. Ele sunt deci mai consistente si mai satioase.
pareri forum ce inseamna sa mananci bio

Reprezinta un avantaj si pentru dentitie care, potrivit specialistilor, sufera din cauza alimentatiei noastre prea „moi”.

In ceea ce priveste compozitia nutritionala, alimentele bio sunt mult mai calitative, contin mai multe vitamine, oligoelemente si alte nutrimente esentiale.

Vitaminele si mineralele. Majoritatea fructelor si legumelor bio contin mai multi antioxidanti (polifenoli, vitaminele C si E), cunoscuti pentru diminuarea riscurilor de boli cardiovasculare si cancere.

Acizii grasi esentiali. |n ceea ce priveste carnea si laptele, este dovedit ca cele bio contin mai putine grasimi rele si mai multe din cele benefice (omega-3).

Proteinele. Cerealele si cartofii bio contin mai putine proteine decât omologii lor conventionali.

Aceste alimente sunt mai bine echilibrate in aminoacizi. Cerealele bio contin mai putin gluten, facându-le mai putin alergene, un lucru important pentru cei intoleranti la gluten.

Alegând produse bio, creezi un mediu mai sanatos nu numai pentru copilul tau, ci pentru intreaga familie si generatiile viitoare!

Nutritionistii spun ca laptele produs in conditii ecologice contine mai multi nutrienti si vitamine fata de cel nonorganic.

Laptele bio este foarte bogat in acizii grasi esentiali omega-3 si vitamina E. Pentru a hrani animalele, fermierii eco nu folosesc pesticidele si erbicidele care ramân in aer, sol si apa mult timp dupa ce sunt folosite.

Animalele sunt crescute si hranite intr-un mediu natural, utilizarea spray-urilor sintetice si chimice nu este permisa – astfel sunt respectate directivele Uniunei Europene privind productia organica, ce interzice si folosirea plantelor modificate genetic.

Pentru a fi certificate pentru productia de lapte organic, Animalele sunt hranite cu cel putin 80% nutreturi organice pe o perioada de minim noua luni inaintea certificarii, apoi pentru inca trei luni cu 100% nutreturi organice.

Laptele bio aduce mai multe beneficii pentru organism decât cel procesat. Laptele organic contine cu 75% mai mult betacaroten, care se transforma in vitamina A in organism. De asemenea, contine de trei ori mai multi antioxidanti precum luteina.

Acizii grasi protejeaza inima. Laptele organic prezinta si un raport redus intre acizii grasi omega-3 si cei omega-6.

O valoare mai scazuta a lui omega-6 duce la scaderea aparitiei bolilor de inima. Laptele organic este produs fara antibiotice. Provine de la vaci care nu au fost tratate cu antibiotice, deci laptele lor nu contribuie la cresterea rezistentei bacteriene.