De ce Ametiti cand va aplecati. Posibil sa aveti Hipotensiune sau Anemie.

Poate da, poate nu, vi s-a intamplat sa aveti senzatii de ameteala atunci cand va aplecati. Si atunci cu siguranta v-ati intrebat care sa fie cauza pentru care ati ametit.

Parerea specialistilor este ca ametela produsa la aplecare poate avea mai multe cauze.

Desigur, o persoană care ameţeşte frecvent când se apleacă sau îşi schimbă brusc poziţia corpului sau dacă acest simptom este suficient de grav pentru a-i perturba activitățile zilnice ar trebui să consulte de urgenta un medic.

Sa vedem asadar cateva cauze frecventa care va fac sa ametiti des cand va schimbati pozitia corpului sau cand va aplecati.

1) Anemia 
de ce ametesc cand ma aplec pareri forum

Anemia reprezintă un nivel insuficient al globulelor roșii în sânge.

Fără a avea suficiente globule roșii sângele care circulă către creier poate să nu transporte suficient oxigen, provocând amețeli frecvente.

Printre alte simptome ale anemiei se numără: oboseală, dificultăți de respirație, piele palidă şi palpitații ale inimii.

2) Deshidratarea

O hidratare corespunzătoare a organismului poate contribui la prevenirea ameţelilor. Deshidratarea se manifestă atunci când o persoană nu are suficiente fluide în corpul său. 

Cauzele deshidratarii pot fi multiple, de la consumul insuficient de apă, efectuarea unor activităţi fizice intense, transpiraţie abundentă, expunerea la vreme toridă, starea de boală, vărsături sau diaree.

O persoană deshidratată va resimţi amețeli când se apleacă deoarece, având prea puține fluide în corp, funcţionarea creierului este mult îngreunată.

3) Efectele secundare ale unor medicamente

Amețeala la aplecare sau la efectuarea unor mişcări bruşte poate fi un efect secundar des întâlnit al unei varietăți de substanţe medicamentoase, precum:
  • sedative, 
  • tratamente contra hipertensiunii, 
  • antidepresive, 
  • analgezice, 
  • diuretice, 
  • anumite antibiotice sau tranchilizante. 

În acest caz, simptomele neplăcute trebuie comunicate medicului care a prescris medicamentele.

4) Hipotiroidismul

Tiroida produce hormoni esenţiali și poate impacta numeroase funcţii ale corpului, inclusiv activitatea cardiacă.

Hipotiroidismul, sau tiroida subactivă, apare atunci când această glandă nu produce o cantitate suficientă a acestor hormoni, ceea ce poate conduce către scăderea tensiunii arteriale și bătăi cardiace mai lente.

Acești factori pot provoca amețeli atunci când o persoană își schimbă brusc poziția.

5) Hipotensiunea (tensiune arteriala scazuta)

Dacă o persoană are tensiunea arterială scăzută (hipotensiune), schimbările bruște ale poziției capului poate provoca amețeli, mai ales în momentul aplecării bruşte.

În general, nivelul uşor mai scăzut decât cel considerat normal al tensiunii arteriale nu reprezintă o problemă de sănătate.

Există insa si situaţii în care hitopensiunea poate provoca apariţia unor simptome neplăcute pentru că sângele ajunge mult mai greu la creier atunci cand se produce schimbarea bruscă a poziției corpului.

Astfel, în acest caz pot fi resimţite ameţeală, vertij, apariţia de pete negre în câmpul vizual, stare de slăbiciune, confuzie şi senzaţie de leșin.