Pareri HORMONII din CARNE si PESTICIDELE si sanatatea Copiilor.

Numeroase studii clinice bine documentate au aratat ca in general copiii sunt mai vulnerabili la alimentele cu hormoni și pesticide.

Calitatea cărnii pentru consumul zilnic are, și ea, de suferit prin industrializarea masivă.

Condițiile în care sunt ținute animalele și calitatea hranei pe care o primesc, tratamentele cu hormoni de creștere și cu antibiotice, stresul pe care îl suportă animalele pe durata vieții lor și în momentul sacrificării, fiecare dintre acestea își pun o amprenta specifica asupra compoziției biochimice a ceea ce ajunge în farfuriile noastre. 

Iar efectele asupra sănătății celor care consumă aceste produse alimentare din carne pline de hormoni si antibiotice pot fi observate peste tot în jurul nostru:
pareri medicale alimente cu hormoni de crestere si antibiotice
  • fetițe care intră la pubertate precoce (având prima menstruație la zece ani sau chiar mai devreme),
  • băieți și bărbați cărora li se dezvoltă sânii, 
  • copii și adulți obezi, 
  • copii și adulți care dezvoltă rezistență la antibiotice și multe altele. 

De altfel, mai ales copiii sunt afectați din cauza unei alimentații cu hormoni, pentru că sistemul lor endocrin nu este încă maturizat – nu secretă hormoni sexuali –, ceea ce îi face să reacționeze la orice cantitate, cât de mică, de hormoni sexuali care le ajung în corp.

Există, în acest sens, studii care fac o legătură între hormonii steroizi și maturizarea sexuală prematură a fetelor. 

PESTICIDELE CARE NE TULBURĂ ECHILIBRUL Nici dacă ar fi să renunțăm la carne și la produsele lactate și am consuma, în principal, fructe și legume, n-am putea fi liniștiți în ceea ce privește dezechilibrele hormonale și bolile cu care ne putem confrunta oricand din cauza alimentelor (în afară de situația în care am mânca numai fructe și legume organice, BIO, desigur). 

Un studiu medical publicat de asociația Rețeaua Paneuropeană privind Acțiunea Pesticidelor (Pesticide Action Network PanEurope), fondată de Autoritatea europeană pentru securitate sanitară, subliniază că majoritatea pesticidelor care sunt folosite pentru tratarea fructelor și legumelor este o perturbatoare serioasa a activității endocrine. 

Iar reziduurile de pesticide care ne ajung în corp prin consumul de fructe si legume tratate nu sunt de neglijat. 

Astfel că unei persoane care mănâncă, să spunem, 10 dintre fructele și legumele cotate ca fiind cele mai contaminate cu pesticide îi ajung în organism, în medie, zece substanțe toxice într-o zi, conform studiului anual realizat de ONG-ul L’Environmental Working Group din Washington. 

În schimb, dacă o persoană mănâncă 13 fructe și legume mai puțin contaminate, se expune riscului de a-și aduce în corp, în medie, mai puțin de trei pesticide într-o zi.

Speram ca aceste informatii sa va faca sa puneti cat mai des intrebari despre calitatea adevarata a alimentelor cu care va hraniti zilnic copii.