Pareri INGRIJIREA PIELII DUPA VARSTA de 30 de Ani. Produse Recomandate.

Este demonstrat stiintific ca după vârsta de 30 de ani, tenul își reduce treptat producția de colagen și de elastină, iar expunerea la soare fără filtru de protecție accelerează acest proces.

De aceea parerea dermatologilor este ca trebuie sa se recomande administrarea de antioxidanți, sub formă de suplimente, dar și local, prin folosirea unor produse de îngrijire care să conțină in compozitie Vitamina C.

VITAMINA C protejează pielea de radicalii liberi produși de radiații solare UV și favorizează sinteza de colagen, fiind un excelent suport al pielii în lupta cu îmbătrânirea.

pareri cosmetice eficiente dupa varsta 30 de ani
Pentru a obține efecte mai rapide și de durată, putem opta pentru îngrijirea tenului cu produse pe bază de vitamina C.

ASTAXANTHIN este un pigment carotenoid cu efect antioxidant mai puternic decât al vitaminei E (alfa-tocoferol). 

Acesta pigment carotenoid împiedică formarea ridurilor și hidratează pielea.

RETINOLUL - când începeți să vă apropiați de varsta de 40 de ani, puteți introduce retinolul în rutina de îngrijire. 

Retinolul este o formă de vitamina A cu acțiune antiaging dovedită. 

Retinolul îmbunătățește textura tenului, reduce petele pigmentare și, mai ales, ridurile și liniile fine. 

Retinolul poate sensibiliza la început tenul, de aceea trebuie asociat cu produse hidratante cu ingrediente calmante, antiiritante și, mai ales, creme cu SPF în timpul zilei. Retinolul este contraindicat în sarcină și în perioada alăptării.

RESVERATROLUL este un polifenol care se găsește în concentrație mare în pielița strugurilor roșii, iar forma transresveratrol este extrasă din Polygonum cuspidatum.

Acest antioxidant puternic joacă un rol semnificativ în reducerea unei game largi de afecțiuni, inclusiv îmbătrânirea pielii sau cancerul de piele (prin combaterea acțiunii toxice a radicalilor liberi și prin evitarea procesului de oxidare).

ACIZII AHA (ALFA-HIDROXIACIZI) ȘI BHA (BETA-HIDROXIACIZI) sunt acizi care se regăsesc, de regulă, în zaharuri (acid glicolic), fructe (acid citric, acid lactic) sau produse lactate (acid lactic). 

Această categorie de acizi este recomandată în exfolierea superficială a tenului normal sau uscat.

AHA ajută la înlăturarea celulelor moarte care dau pielii un aspect tern și obosit. 

După utilizarea AHA, tenul devine mai luminos, tonifiat, iar textura permite o mai bună absorbție a substanțelor nutritive.

BHA este o categorie recomandată tenurilor grase, predispuse la acnee datorită capacității mai mari de a pătrunde în profunzimea porilor. 

BHA ajută la curățarea pielii, calmează inflamația și îmbunătățește textura tenului. 

Acizii AHA și BHA pot fotosensibiliza pielea și de aceea ar trebui asociați cu produse cu SPF. 

Atenție! Dacă aveți alergie la aspirină, nu folosiți în rutina de înfrumusețare acidul salicilic. Acesta se poate absorbi în circuitul sangvin și poate provoca o reacție alergica care poate avea consecinte grave.