Pareri SUPLIMENTE PENTRU STRES TOP 5 cele mai bune.

Inainte de a va prezenta un top 5 a celor mai bune suplimente utile in combaterea efectelor negative ale stresului, sa ne facem o parere despre STRES si cum ne afecteaza el starea de sanatate.

Stresul este un fenomen atât de prezent în viaţa noastră, încât aproape că a devenit o rutină. Fiecare episod de stres declanşează în organismul nostru un lanţ de reacţii cu scopul de a ne mobiliza pentru a face faţă situaţiei respective.

Chiar dacă stresul funcţionează ca un buton de alarmă menit să ne salveze de la pericol, suprasolicitarea acestuia insa ne poate, treptat, îmbolnăvi.

Cortizolul produs în timpul răspunsului la stres duce la slăbirea barierelor de apărare a organismului, crescând riscul pentru diferite boli infecţioase şi respiratorii care in timp pot deveni pericoloase.

top cele mai bune suplimente naturale stres

În stres, ficatul eliberează mai multă glucoză în sânge, pentru a-i oferi corpului energie. Zahărul neutilizat din sânge este reabsorbit de către organism. 

Însă atunci când stresul devine stres cronic, organismul nu mai poate ţine pasul cu acest val de glucoză suplimentară şi pot apărea disfuncţii în mecanismul de reglare a glicemiei, ceea ce poate duce la diabet zaharat de tip 2.
TOP 5 cele mai bune Suplimente naturale pentru STRES (ordinea este aleatoare)  

1) STRESSTAME Complex de ingrediente ce contribuie la reducerea stresului și manifestărilor acestuia, la creșterea capacității de concentrare și a stării de bine.

2) GABA 750mg Îmbunătățește activitatea cerebrală, ajută la relaxare, reducerea iritabilității, oboselii și neîncrederii.

3) SUPER RHODIOLA 500mg Stimulează funcțiile organismului, ajutându-l să se adapteze mai ușor stresului psihic și metabolic.

4) B-COMPLEX 100 Formulă complexă de vitamine din grupul B pentru funcționarea normală a sistemului nervos, reducerea oboselii și extenuării.

6) 5-HTP L-5-Hidroxitriptofan, aminoacid esențial în producerea serotoninei („substanța fericirii”), contribuie la inducerea calmului, creșterea siguranței de sine și a relaxării.