SALVIA ceai, infuzie sau vin remediu in oboseala, spasme, abcese dentare.

WIKI. Denumirea de salvia deriva din cuvintul latinesc "salvare" (a vindeca, a insanatosi).

Sa ne facem, deci o parere despre Salvia o planta medicinala despre care chinezii erau de parere ca este o planta sacra, avand efecte benefice asupra creierului, a nervilor, a ochilor si a glandelor. Salvia de gradina sau Salvia officinalis, este mai eficienta.

Salvia are efect curativ in urmatoarele afectiuni :
  • spasme, 
  • afectiuni ale maduvei spinarii, 
  • dereglari glandulare si tremurul membrelor (tremuraturile extremitatilor) 
  • are un efect benefic si asupra ficatului, inlaturand balonarile si toate indispozitiile legate de dereglarile functionarii ficatului,
  • actiune depurativa, elimina mucozitatile prea abundente din aparatul respirator si stomac, 
  • stimuleaza pofta de mancare 
  • ombate tulburarile intestinale si diareea. 

O infuzie de salvie ajuta si dintii care se misca, gingiile care singereaza, desosarile (retragerea gingiei), abcesele dentare.
pareri ceai salvie dacia plant forum naturism

Se clateste gura, se face gargara sau se aplica tampoane de vata imbibate in infuzie.

Ceaiul de salvie, baut mai des, fortiftca intregul organism, ne fereste de atacuri de apoplexie si are un efect foarte favorabil asupra paraliziilor.

Vinul de salvie este recomandat in cazuri de oboseala cronica. Intr-un litru de vin natural alb se amesteca 100 g frunze de salvie. Se lasa la macerat 8-10 zile, apoi se filtreaza.

Zilnic, se consuma cate patru linguri, dupa mesele principale. Dupa 10 zile de tratament, oboseala va disparea.

Ceai de salvie proprietati: ceaiul de salvie are indicatii in scaderea glicemiei si redarea calmului

Exista o diversitate de produse bazate pe salvie, de la ceai de salvie, tincturi de salvie, seminte de salvie, la capsule de ulei de salvie.

La persoanele cu diabet zaharat, ceaiul de salvie are efecte bine cunoscute în reducerea valorilor glicemiei, pana la limite normale.

Actiuni remarcabile ale tratamentelor cu ceai si tincturi de salvie au fost înregistrate si contra starilor de nervozitate, oboseala mentala, pierderea memoriei, migrene, dureri de cap, astenie nervoasa, surmenaj, depresii, tremuraturi ale membrelor (boala Parkinson), epilepsie, paralizie si stari de slabiciune, mai ales la copiii debili si la convalescentii dupa operatii sau boli prelungite.

La persoanele in varsta, ceaiul de salvie întretine vitalitatea, întrucît actioneaza ca un distrugator al radicalilor liberi care declanseaza unele boli grele si grabesc îmbatrînirea.

Tratamentele naturiste cu salvie au dovedit eficacitate buna si în bolile reumatismale, cardio-vasculare, guta atonica, circulatie defectuoasa a sîngelui, prevenirea infarctului, reglarea tensiunii arteriale si fortificarea organismului.

In medicina indiana, Ayurveda, se spune ca : salvia are o putere speciala in eliminarea obstructiilor emotionale si din minte, in redarea calmului si a claritatii.

Deci daca se doreste intarirea unui sistem nervos slabit si imbunatatirea starii generale de sanatate, suntem de parere ca ceaiul de salvie este ideal.