Tratamente cu Pansamente Hidroactive pentru picior diabetic la Hyperclinica MedLife Genesys.

La Hyperclinica MedLife Genesys din Arad, se trateaza cu ajutorul pansamentelor hidroactive toate tipurile de plăgi cronice, prevenind astfel amputaţia falangelor sau chiar a membrelor.

Pansamentele hidroactive sunt un concept inovator, de provenienţă germană, ce asigură vindecarea rănilor produse de ulcerul varicos şi a celor date de piciorul diabetic. 

Datorita mecanismelor specifice de absorbtie, pansamentele hidroactive reduc incarcarea microbiana si realizeaza un control optim al cantitatii de exsudat prin absorbtia secretiilor in exces si mentinerea unui mediu umed, necesar proliferarii tesuturilor noi.
Pareri Tratament Pansamente Hidroactive Picior Diabetic

De cele mai multe ori, tratamentele tradiţionale – de lungă durată şi însumând costuri ridicate – nu au succes, rănile rămânând expuse riscului de suprainfectare. 

Pansamentul Hidroactiv cel mai folosit pentru curatare in cazul ulcerului varicos este pansamanetul TenderWet 24, acesta putand fi aplicat chiar si pe plagi infectate.

Mecanismul de actiune al pansamentului consta in inmuierea depozitelor din plaga, urmata de absorbtia si fixarea acestora in interiorul pansamentului impreuna cu celulele moarte si germenii.

Dacă în cazul metodelor tradiţionale de tratament, durata medie de vindecare a rănilor este de câţiva ani, în cazul tratamentului modern, durata se reduce semnificativ şi ajunge la trei-patru luni. 

Însă, de reţinut, succesul terapeutic este posibil numai prin aplicarea corectă a tratamentului, sub îndrumarea şi supravegherea medicului specialist.

Ulcerul varicos şi ulcerul diabetic sunt cele mai frecvente răni cronice, afectând o proporţie mare din populaţie. 

Peste 80% din ulcere sunt de natură venoasă, având la bază o suferinţă a venelor picioarelor. 

Pentru realizarea tratamentului persoanelor cu ulcer varicos sau cu picior diabetic, Hyperclinica MedLife-Genesys pune la dispoziţia pacienţilor o echipă multidisciplinară, formată din medici dermatologi şi medici chirurgi. 

Din echipă fac parte medicii dermatologi Ioana Frenţiu şi Ancuţa Proca, precum şi medicii chirurgi Andrei Branco Tomescu şi Ion Botezatu. 

Programările se pot face la numărul 0257 960 (call center).