Biografia Dr. Cristian Barbu CV-ului unui medic primar radioterapie cu experienta in Germania, la Spitalul St. Vincenz

Daca tot am vorbit de deschiderea primului centru privat de radioterapie din Constanta, MedEuropa, am aminitit ca echipa medicala care isi desfasoara activitatea aici este coordonata de catre Dr. Cristian Barbu, moment bun sa vedem biografia profesionala a acestuia.

Doctorul Cristian Barbu, medic primar radioterapie, este lector în cadrul Fundației Hospice-Casa Speranței, cu competențe în îngrijiri paleative și terapia durerii, membru al Societății Europene de Radioterapie și Oncologie (ESTRO), membru al Societății Europene de Oncologie (ESMO), membru al Societății Americane de Radioterapie și Oncologie (ASTRO) şi membru al Societății Române de Radioterapie și Oncologie.
Pareri CV Dr. Cristian Barbu medic radioterapie

Conform CV-ului incepând cu anul 1997 medicul Cristian Barbu și-a desfășurat activitatea ca medic radioterapeut în secția de radioterapie a Institutului Oncologic București, precum și în Limburg, Germania, la Spitalul “St. Vincenz” sub îndrumarea D-lui Prof. Dr. Ion Christian Chiricuță, în cadrul Centrului Oncologic Heidelberg, acumulând o vastă experiență în efectuarea și aplicarea planurilor de tratament.

Medicul  Cristian Barbu a participat la cursuri despre radioterapie organizate de:
  • Institutul Oncologic București, 
  • Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Cluj, 
  • Societatea Europeană de Radioterapie și Oncologie (ESTRO), 
  • Societatea Europeană de Oncologie (ESMO), 
  • Societatea Europeană de Oncologie (IEO), 
  • Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO), 
  • Societatea Americană de Oncologie și Radioterapie (ASTRO) din Praga, 
  • Tbilisi, Bruxelles, Barcelona, Heidelberg și Volos.

Aici a aprofundat și s-a perfecționat în tehnici moderne de radioterapie pentru tratamentul leucemiilor și limfoamelor, tumorilor de cap și gât, neuro-oncologie, tumori toracice, tratamentul durerii și paleație.

În anul 2008 Dr. Cristian Barbu a participat ca organizator la cursul “Evidence Based Radiation Oncology” fiind singurul curs organizat în România de către renumita Societate Europeană de Radioterapie și Oncologie (ESTRO).

Dr. Cristian Barbu s-a perfecționat și a aprofundat cunoștințele despre tehnicile moderne de radioterapie, în urma stagiilor de pregătire efectuate în Centrul Privat de Radioterapie Claude Bernard din Metz-Franța.

În Germania, în cadrul Centrului Oncologic Heidelberg, s-a perfecționat în tehnicile moderne de tratament, în special în radioterapia de ultimă generaţie IMRT-VMAT pentru paciente cu afecțiuni oncologice în sfera genitală.

IMRT – radioterapie cu intensitate modulata cu fascicule de tratament fixe, în care modularea intensitatii fasciculului de iradiere se face prin modificarea pozitiei lamelelor colimatorului MLC (collimator multilamelar)

VMAT – arcterapie modulata volumetric – tehnica rotationala de radioterapie cu intensitate modulata unde sursa de iradiere se roteste în jurul pacientului

Dr. Cristian Barbu a participat la traducerea cărții “Tehnici moderne de radioterapie” scrisă de renumitu profesor Dr. Chiricuță.

Dr. Barbu este autor și co-autor a șase articole publicate în reviste de specialitate din România, precum și articole publicate în revista germană de specialitate în radioterapie.

Articolele stiintifice ating subiecte deosebit de importante, cum ar fi: funcționarea optimă a unui serviciu de radioterapie, tehnici moderne de radioterapie și tratamente în îngrijirea paleativă. Toate atat de importante pentru pacientul cu afectiuni oncologice.