Ce indicatii terapeutice are tehnica YUMEIHO? Contraindicatii si pareri.

Parere generala a specialistilor este ca Terapia Yumeiho este structurată în jurul noțiunilor de armonie și de echilibru. Armonia și echilibrul înseamnă sănătate.

Funcționarea armonioasă a structurilor și aparatelor anatomo-fiziologice este indispensabilă stării de sănătate, iar restabilirea echilibrului înseamnă refacerea stării de sănătate. 

Terapia Yumeiho are, în special, rol profilactic. 

De exemplu, manevrele de masaj care se aplică la nivelul musculaturii paravertebrale (sacro-spinale), la nivelul mușchilor gâtului și la nivelul mușchilor umerilor permit o bună decontracturare, o drenare eficientă și o troficizare a tuturor țesuturilor adiacente coloanei vertebrale. 

Yumeiho pareri tratament manual japonez

Toate acestea contribuie la profilaxia apariției bolilor degenerative atât la nivelul discurilor intervertebrale, la nivelul vertebrelor, cât și la nivelul aparatului musculo-ligamentar, aparat ce asigură biomecanica articulară a coloanei vertebrale.

Tehnica Yumeiho urmareste mobilizarea puterii interne a organismului, pentru ca acesta sa poata lupta cu boala

Prin tehnicile Yumeiho terapeutul relaxeaza muschii profund, punct cu punct. De asemenea, regleaza fiecare articulatie din cap pâna în picioare. 

Se îmbunatatesc astfel functiile fizice si cele psihice, iar centrul de greutate devine corect pozitionat. 

Aceasta terapie manuala se bazeaza pe relatia directa dintre aliniamentul structurii corpului si starea de sanatate

Terapia Yumeiho, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,61.

1. Sentiment Pozitiv - 2,30
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment Neutru - 2,00

Lista contraindicatii terapia manuala YUMEIHO:

1) Contraindicatia generala presupune interzicerea aplicarii oricarei tehnici de masaj sau manipulare pe oricare regiune a corpului. Aceasta poate fi temporara sau definitiva.

2) Contraindicatia definitiva se hotaraste doar în cazul unor boli cronice grave incurabile care s-ar putea agrava prin aplicarea terapiei yumeiho.

3) Contraindicatia partiala se refera fie la permisiunea aplicarii procedeelor doar pe anumite zone ale corpului, fie la aplicarea selectiva doar a anumitor tehnici sau procedee terapeutice.

4) Contraindicatiile temporare, întâlnite frecvent, sunt impuse de boli, tulburari sau leziuni usoare si trecatoare.

Se va evita aplicarea terapiei Yumeiho în timpul menstruatiei, mai ales daca este mai abundenta sau supra-abundenta (în hipermenoree se contraindica aplicarea terapiei !).

Nu se va aplica terapia Yumeiho mai devreme de 2-3 ore dupa servirea mesei, în timpul unei furtuni, dupa mese copioase.