EMA pareri pozitive RXULTI brexpiprazole medicament nou tratament SCHIZOFRENIE.

CHMP a adoptat un aviz pozitiv, care recomandă acordarea unei autorizații de introducere pe piață a medicamentului Rxulti destinat tratamentului schizofreniei.

Solicitantul acestui medicament este Otsuka Pharmaceutical Europe Ltd.

Rxulti va fi disponibil sub formă de comprimate filmate (0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg, 2 mg, 3 mg și 4 mg).

Substanța activă a Rxulti este brexpiprazolul, un antipsihotic care se leagă în principal de receptorii dopaminergici D2, receptorii serotonin 5-HT1A și 5-HT2A și receptorii α1B / 2C noradrenergici (codul ATC: N05AX16).

Beneficiile Rxulti sunt capacitatea sa de a îmbunătăți simptomele psihotice.
ema pareri pozitive medicament RXULTI brexpiprazole pentru schizofrenie

Cele mai frecvente efecte secundare sunt acatizia și creșterea în greutate.

Indicația completă este: Rxulti este indicat pentru tratamentul schizofreniei.

Schizofrenia variaza de la usoara la severa. Unii pacienti pot fi capabili sa functioneze bine in viata de fiecare zi, in timp ce altii au nevoie de ingrijiri intensive, specializate.

In unele cazuri, simptomele schizofreniei par sa apara brusc. In alte cazuri aceste simptome se dezvolta treptat, de-a lungul mai multor luni, si pot sa nu fie observate de la inceput.

Oamenii de stiinta sustin ca schizofrenia are tendinta de a fi mostenita genetic si ca tendinta de a o dezvolta este ereditara.

Ca si in cazul altor afectiuni genetice, boala debuteaza atunci cand in organism se petrec o serie de schimbari hormonale si fizice (spre exemplu in timpul pubertatii) sau dupa o perioada foarte stresanta pentru individ.

Un alt factor declansator al schizofreniei este stresul in forma accentuata. Divortul, pierderea jobului sau a casei, abuzul fizic, sexual sau emotional, precum si incheierea unei relatii sunt episoade stresante care ar putea declansa schizofrenia.

Cand o persoana apropiata prezinta simptome ale schizofreniei, e bine ca familia sau prietenii sa poarte o discutie deschisa si onesta despre aceste ingrijorari.

Multe persoane care sufera de schizofrenie nu cred ca au nevoie de ajutor deoarece, pentru ele, delirul si halucinatiile sunt reale.

Nimeni nu poate fi obligat sa solicite ajutor profesionist, dar cei apropiati il pot incuraja, sustine si ajuta spre a gasi un medic calificat.