Infiltratii cu Acid Hialuronic alternativa de tratament articular. Pareri pozitive.

Hyperclinica MedLife Arad oferă un nou tip de serviciu: infiltrațiile intraarticulare cu acid hialuronic despre care parerile generale legate de eficacitate, sunt mai mult decat bune.

Beneficiile procedurii de infiltratie cu acid hialuronic sunt dovedite în tratamentul articulațiilor. 

Administrarea de produse intraarticulare pe bază de acid hialuronic reprezintă o alternativă eficientă de tratament pentru pacienții care suferă de artroză și la care tratamentul medicamentos nu mai are efectul așteptat. 

De asemenea, infiltrațiile intraarticulare cu acid hialuronic sunt o alternativă pentru pacienții care se
pareri infiltratii cu acid hialuronic pentru articulatii
confruntă cu efecte adverse în urma tratamentului prelungit cu medicamente antiinflamatoare, pentru pacienții care au contraindicații la tratamentul medicamentos, dar și pentru cei care nu pot fi operați.

În funcție de tipul de produs folosit, administrarea de acid hialuronic intraarticular se efectuează fie monodozic, în cadrul unui singur consult ortopedic, fie în trei doze, în cadrul mai multor ședințe terapeutice. 

Această procedură de tratament nu dă complicații severe, efectele adverse care pot apărea fiind senzația ușoară de disconfort sau tumefacția la nivelul locului infiltrației. 

De aceea, după injecția cu acid hialuronic se recomandă două zile de repaus articular, fără suprasolicitarea articulației supuse tratamentului. 

Efectul proceduri de infiltrare cu acid hialuronic se extinde pe mai multe luni, fiind cu atât mai durabil cu cât afecțiunea articulară este mai puțin gravă.

Component natural care se găsește în mod normal în articulații, concentrat în lichidul sinovial și, în cantități importante, la nivelul umorii vitroase (oculare), cordonului ombilical, plămânilor, rinichilor și creierului, acidul hialuronic are proprietatea de a forma legături moleculare cu apa din organism și de a menține vâscoelasticitatea lichidului articular. 

Astfel, prin suplimentarea lui la nivel articular, se modifică răspunsul imun, avand efect de scădere a inflamației responsabile de durerea determinată de artroză. 

Acidul hialuronic de sinteză suplimentează caracteristicile lichidului articular de lubrifiere și de absorbție a șocurilor, cu reducerea progresivă a durerii și cu îmbunătățirea mobilității articulare.