Noi pareri daca te INGRASI cand mananci noaptea sau iei Micul Dejun.

Unele studii medicale arata ca mancatul seara tarziu este legat de cresterea in greutate si de obezitate, in timp ce noi studiile clinice arata ca de fapt micul dejun este asociat cu un risc mai scazut de obezitate.

Acest lucru sustine teoria ca este mai bine sa mananci masa principala mai devreme decat mai tarziu. 

Unele persoane vor putea sa isi tina sub control mai bine greutatea corporala cu un mic dejun mare si altii cu o masa mare de seara.

Insa desigur nu este adevarat pentru toate tipurile de mic dejun. 

Intr-un studiu, persoanele care au consumat carne sau oua la micul dejun (sau ambele) aveau mult mai multe riscuri de a avea un indice de masa corporala mai mare decat persoanele care au mancat cereale sau paine la micul dejun.

daca mananci seara de ingrasi pareri medicale
Este cunoscut faptul ca alimentele au o capacitate diferita de a te face sa te simtiti plin (sa iti dea senzatia de satietate), ceea ce poate influenta mai tarziu alegerile alimentare si influenteaza in cele din urma consumul total de calorii.

Mancarea bogata in proteine pentru micul dejun reduce pofta de mancare si contribuie la reducerea gustarilor ulterioare din timpul zilei. 

O masa bogata in proteine provoaca o eliberare a dopaminei, un neurotransmitator care stimuleaza sentimentele de recompensa. 

Raspunsul la recompensa este o parte importanta a alimentatiei, deoarece ajuta la reglarea cantitatii de alimente pe care o consumi.

Daca nu mananci de obicei micul dejun, doar adaugarea lui nu va duce neaparat la pierderea spontana in greutate. 

Cercetarea la adulti obezi arata ca unii oameni chiar castiga in greutate atunci cand fac acest lucru. 

Avem nevoie de mai multe cercetari pentru a intelege daca micul dejun cu compozitie specifica (fibre sau proteine) ar putea imbunatati managementul greutatii si mecanismele care ar permite acest lucru.

Pentru moment, parerea desprinsa din studiile efectuate ca micul dejun este asociat cu un risc mai mic de obezitate si ca mancarea tarzie este legata de obezitate nu este concludenta, deoarece dovezile provin din studii observationale, care nu pot arata cauza si efectul.