Pareri MedEuropa Radioterapie Privata Constanta. Lista de Medici si programari in curand si online.

Va spunem de la inceput ca parerea noastra este ca infiintarea MedEuropa, primul centru de radioterapie din Constanța (Strada Stefanita Voda nr. 30), care funcționează în regim de spitalizare de zi și utilizează echipamente de ultima generație pentru tratarea pacienților oncologici este o enorma realizare pentru sistemul de sanatate din aceasta zona a tarii.

Asta chiar daca in acest moment, pana la încheierea contractului pentru serviciile de radioterapie cu Casa de Asigurari de Sanatate Constanta, centrul medical MedEuropa va oferi gratuit sedinte de radioterapie pentru un numar limitat de pacienti.

Dezvoltarea următoarei clinici MedEuropa este în plin progres la București, urmând ca această clinică de radioterapie din Capitala să fie finalizată în trimestrul al treilea din 2019.

medeuropa pareri forum clinica radioterapie constanta

Pentru ca tot am amintit de lista de medici MedEuropa, iata care sunt principalele cadre medicale care isi vor desfausra activitatea in acest modern centru de radioterapie din Constanta.

Echipa medicală MedEuropa este coordonată de către Dr. Cristian Barbu, medic primar radioterapeut, iar activitatea medicală a centrului din Constanța este condusă de către dr. Cora Aurelia Gache, medic primar radioterapeut.

Dr. Cristian Barbu si-a desfsurat activitatea ca medic radioterapeut în sectia de radioterapie a Institutului Oncologic Bucuresti, precum si în Limburg, Germania, la Spitalul “St. Vincenz”. 

Echipa de fizicieni medicali este coordonată de către Mihai Suditu, expert în fizică medicală.

Departamentul medical este completat cu personal medical conform normativelor în vigoare și bunei practici medicale, MedEuropa Constanța înființând astfel peste 30 de locuri noi de muncă.
Dezvoltarea centrului de radioterapie MedEuropa din Constanţa a început în urmă cu doi ani, prin obţinerea autorizaţiilor necesare.

Construcţia MedEuropa s-a desfăşurat pe parcursul a 10 luni și a fost urmată de instalarea echipamentelor și de obținerea autorizațiilor necesare funcționării, eliberate de către autoritățile locale, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, precum și de către Ministerul Sănătății.

Clinica de radioterapie MedEuropa dispune, în prezent, de un accelerator liniar de generație 2018, Elekta Infinity și de un computer tomograf Siemens Somatom Definition AS, precum și de echipamentele de dozimetrie PTW utilizate petru calibrarea și verificarea periodică a calității iradierii.

Până la sfârșitul anului 2018 este programată instalarea celui de-al doilea accelerator liniar, cu aceleași performanțe ca și primul.

medeuropa constanta preturi radioterapie decontate cnas

In comparație cu alte acceleratoare care permit doar tehnici 3D conformațional cu distribuție omogenăa dozei, cu indicații limitate, folosite mai ales în radioterapia paliativă, Elekta Infinity, echipat cu colimatorul Agility, face posibilă radioterapia ghidată imagistic, utilizând cele mai moderne tehnici de iradiere IMRT/VMAT.

Centrul medical MedEuropadispune de asemenea de un salon destinat internărilor în spitalizare de zi necesar tratamentelor suportive și monitorizării afecțiunilor oncologice, precum și de cabinete pentru consultații de specialitate.

MedEuropa are în plan dezvoltarea unui lanț de până la 10 clinici de radioterapie într-un orizont de 5 ani, dezvoltare corelată geografic cu nevoile de tratament ale pacienților cu afectiuni oncologice, lucru care reprezinta cu adevarat o vesta buna.