Pareri PREECLAMPSIA: Test pentru depistarea precoce a „sarcinii toxice”.

Screeningul complet de prim trimestru, care depistează riscul de preeclampsie cu o precizie de 95% și, în plus, îmbunătățește rata de detecție a sindromului Down, este disponibil în rețeaua MedLife.

Asimptomatică în primele 20 de săptămâni, preeclampsia, numită popular „sarcină toxică”, nu putea fi diagnosticată până acum în primul trimestru de sarcină, pentru a lua la timp măsuri terapeutice (administrarea de aspirină gravidei).

In trecut apropiat, preeclampsia se numea toxemie deoarece se credea ca se datoreaza unei toxine care se gaseste in sangele mamei.

Aceasta teorie insa, nu mai este valida in prezent.
PREECLAMPSIA PARERI MEDICALE

Desi nu se cunoste exact cauza, urmatorii factori ar putea fi raspunzatori de aparitia preeclampsiei:
  • Flux de sange insuficient care ajunge la fat
  • Afectarea vaselor de sange
  • O problema a sistemului imun
  • Dieta deficitara

De curând însă, noile tehnologii au făcut posibilă anticiparea riscului mamei de a face preeclampsie încă din primul trimestru de sarcină.

Astfel, prin tehnologia KRYPTOR, poate fi estimat cu o precizie de 95% dacă o femeie aflată în primul trimestru de sarcină va dezvolta preeclampsie pe durata sarcinii.

Preeclampsia este o afecțiune gravă asociată sarcinii, care se dezvoltă după 20 de săptămâni de gestație și care este asociată cu un deficit al creșterii placentare.

Este a doua cauză de deces la femeile însărcinate și motivul unor complicații atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Ce faci daca esti într-una din grupele de risc de  PREECLAMPSIE? 

In primul rand controalele medicale la 3-4 saptamâni pâna în luna a 3-a si la 2 saptamâni dupa luna a 3-a devin obligatorii.

Tensiunea arteriala trebuie monitorizata saptamânal, ca si greutatea.

În acest tablou de masuri medicale intra si efectuarea probelor de laborator indicate, din care nu vor lipsi determinarea de acid uric din sânge, sideremia, sumarul de urina (pentru determinarea de proteinurie/24 ore, calciurie).