Pareri Programul FIV- o sansa pentru cuplurile infertile. Data de începere a inscrierilor amanata.

Sa ne facem o parere despre programul „FIV - o șansă pentru cuplurile cu infertilitate”, program medical care va fi derulat de primărie prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), instituție care a definitivat regulamentul după care vor putea fi atras sprijinul financiar.

Este vorba de o sumă de 13.800 de lei, acordată în două tranșe cuplurilor care au o recomandare pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Banii vor fi acordați sub formă de vouchere, iar prima tranșă (4.600 de lei) va intra în posesia cuplurilor acceptate pentru efectuarea tratamentului de stimulare ovariană. 

Pareri Inscrieri FIV o sansa pentru cuplurile infertile
În etapa a doua a programului, cuplurile vor primi un voucher în valoare de 9.200 de lei, pentru intevenția propriu-zisă de fertilizare in vitro.

Potentialii beneficiari se pot adresa farmaciilor înscrise în program, pentru achizitionarea tratamentelor medicamentoase care se fac înainte de fertilizare, si clinicilor medicale care efectueaza proceduri de FIV.

Programul FIV- o sansa pentru cuplurile infertile, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,7; Obiectivitate comentarii 2,3; Acuratete 0,58.

1. Sentiment Pozitiv - 2,10

2. Sentiment Negativ- 0,90

3. Sentiment Neutru - 2,00

Data de începere a înscrierilor în programul "FIV- o sansa pentru cuplurile infertile" s-a decalat pentru 14 iunie, ca urmare a implementarii, începând cu 25 mai 2018, a legislatiei privind datele cu caracter personal.

Pentru a se putea înscrie în programul FIV- o sansa pentru cuplurile infertil, cuplurile trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
  • Ambii membri ai cuplului să aibă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;
  • Cuplu autolog și/sau cupluri în care partenerul suferă de azoospermie;
  • Vârsta femeii să fie cuprinsă între 24 și 45 de ani;
  • Domiciliu stabil sau reședința în București pentru parteneră, obținute cu cel puțin șase luni înainte de începerea proiectului.
  • Recomandare de la medic specialist pentru efectuarea FIV.