SENZORI pentru Monitorizarea continua a Glicemiei prin Programului national de DIABET.

Copiii bolnavi de diabet ar putea in sfarsit beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum şi de pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare, după ce autorităţile au stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil.

Ministrul Teorodovici s-a întâlnit cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi cu reprezentanţi ai Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi ai Federaţiei Asociaţiilor Pacienţilor Diabetici, pentru a identifica posibilităţile de finanţare a unor noi servicii medicale destinate copiilor diagnosticaţi cu diabet, în cadrul Programului naţional de diabet.

pareri senzori monitorizarea glicemiei la copii gratuit

Participanţii la discuţii deschise au prezentat principalele probleme medicale care necesită o rezolvare urgentă, respectiv asigurarea senzorilor de glicemie pentru monitorizarea permanentă a copiilor insulino-dependenţi, continuarea testării pentru monitorizare şi montarea de pompe de insulină.

Deşi programul naţional de diabet, în forma actuală, asigură teste de monitorizare a glicemiei şi pompe pentru insulină, totuşi, administrarea tratamentului cu insulină şi testarea zilnică a valorilor glicemiei presupune mii de înţepături pe an.

Prin introducerea în programul national de diabet a senzorilor şi a pompelor de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare continuă a glicemiei, se va putea elimina suferinţa copiilor şi tinerilor care suferă de diabet.

Cu ajutorul unor senzori pentru monitorizarea glicemiei, se poate știe la orice oră dacă nivelul glucozei din sânge este în limite normale sau dacă copilul riscă să facă o criză de hipo sau hiperglicemie.

De aceea, dacă suferi de diabet, este bine să discuți cu medicul pediatru, care să-ți recomande unul din acești senzori pentru monitorizarea glicemiei. 

Astfel, vei ști în timp util dacă copilul are nevoie de o doză suplimentară de insulină și vei evita foarte simplu crizele și eventualele complicații care pot să apară din cauza diabetului.