BROCRIPTIN pareri comprimate oprirea lactatiei. Reactii adverse, Informatii din prospect.

Brocriptin, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,59.

1. Sentiment Pozitiv - 2,40
2. Sentiment Negativ- 0,90
3. Sentiment Neutru - 1,70

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Brocriptin (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,53
Certitudine - 0,30
Grad de inhibitie - 0,15
pareri forumuri brocriptin oprirea lactatiei

Emotia parerilor referitoare la Brocriptin (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Incredere - 0,58

Conform prospectului medicamentul Brocriptin de la Biofarm este indicat pentru inhibarea lactatiei fiziologice sau patologice, in hiperprolactinemie, infertilitate, prolactinoame, boli benigne ale sânului, tulburari ale ciclului menstrual, sindrom premenstrual si in tratamentul acromegaliei.

Un drajeu de Brocriptin Biofram contine in compozitie bromocriptina 2,5 mg sub forma de mesilat de bromocriptina 2,87 mg si excipienti: - nucleu: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu; - strat de drajefiere: sucroza, talc, carbonat de calciu, dioxid de titan (E 171), guma arabica, povidona K 25, ceara carnauba micronizata.

Principalele reactii adverse al comprimatelor de Brocriptin specificate de producator sunt urmatoarele:

Greata, ameteala, astenie, varsaturi, hipertensiune arteriala ortostatica, constipatie, tulburari de echilibru, cefalee, excitatie psihomotorie, halucinatii, tulburari diskinetice, uscaciunea gurii, crampe ale musculaturii gambelor, reactii alergice cutanate, paloare reversibila a degetelor indusa de frig.

Rar, cazuri de fibroza pleuropulmonara sau retroperitoneala.

Mod de administrare Brocriptin oral, in timpul mesei:

- in hipogonadism, galactoree si/sau amenoree, tulburari ale ciclului menstrual: 1,25 mg de 2-3 ori/zi. - pentru suprimarea lactatiei: 2,5 mg de 2 ori/zi, timp de 14 zile.

- in sindrom premenstrual: 1,25 mg/zi din a 14-a zi a ciclului, cu crestere treptata a dozei, pana se ajunge la 2,5 mg de 2 ori/zi la menstruatie.

- in boala Parkinson: 1,25 mg in prima zi, la masa de seara, 2,5 mg a doua zi, crescand doza progresiv panala 20-40 mg/zi.

ATENTIONARI! La inceputul tratamentului cu Brocriptin se recomanda monitorizarea tensiunii arteriale.

Administrarea bromocriptinei necesita precautie in caz de alterare a starii mentale, antecedente de tulburari psihice aparute in timpul tratamentului cu dopaminergice, afectiuni cardiovasculare grave, antecedente de ulcer gastroduodenal, precum si la pacientii cu varste peste 65 ani, in acest caz fiind necesara utilizarea unor doze mai mici si monitorizarea tensiunii arteriale si a starii psihice.