EMA pareri pozitive DZUVEO tratarea durerii severe, alternativa la Sufenta Forte.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a hotărât că beneficiile Dzuveo sunt mai mari decât riscurile asociate și că acest medicament poate fi autorizat pentru utilizare în Uniunea Europeana

Dzuveo este un medicament analgezic opioid utilizat la adulți pentru tratarea durerii de intensitate moderată până la severă. 

Dzuveo este un „medicament hibrid”. Acest lucru înseamnă că este similar cu un „medicament de referință” (denumit Sufenta Forte) care conține aceeași substanță activă. 

pareri bune dzuveo medicament durere alternativa sufenta forte

Diferența dintre cele Sufenta Forte si Dzuveo este ca cel din urma e disponibil sub formă de comprimate sublinguale (care se dizolvă sub limbă), iar medicamentul de referință este o soluție injectabilă. 

Dzuveo conține substanța activă sufentanil.

Dzuveo este disponibil sub formă de comprimate sublinguale de 30 µg. Cu ajutorul unui aplicator de unică folosință, un membru al personalului medical plasează un comprimat sub limba pacientului, lăsându-l să se dizolve.

Comprimatul nu trebuie mestecat sau înghițit. Timp de 10 minute după administrarea comprimatului, pacienții nu trebuie să mănânce sau să bea și trebuie să vorbească cât mai puțin. 

Comprimatele se pot administra după necesități, însă trebuie să treacă cel puțin o oră între administrări. Dzuveo nu trebuie utilizat pe o perioadă mai mare de 48 de ore. 

Dzuveo se poate obține numai pe bază de prescripție medicală. 

Medicamentul Dzuveo trebuie administrat de personal medical cu experiență în tratarea durerii și într-un loc în care pacientul poate fi monitorizat (de exemplu, în spital). 

Pentru informații suplimentare cu privire la utilizarea Dzuveo, citiți prospectul sau adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Două studii principale au demonstrat că analgezicul Dzuveo lăsat să se dizolve sub limbă este eficace în reducerea durerii severe apărute în urma intervențiilor chirurgicale.

Ambele studii au utilizat o scală de evaluare a durerii cunoscută ca SPID12, care urmărește reducerea durerii pe parcursul a 12 ore.

Studiile demonstrează că Dzuveo este eficace în reducerea durerii severe care apare în urma intervențiilor chirurgicale.

Reacțiile adverse observate în asociere cu Dzuveo sunt cele așteptate în cazul opioidelor și sunt considerate gestionabile.