Pareri Cele mai Sanatoase Lentile de Contact.

Avantajele utilizarii lentilelor de contact sunt in principal strans legate de:

•  Acuratetea vizuala: câmp vizual mult marit fata de ochelari; vederea periferica buna; corectia vederii se realizeaza in orice directie a privirii, deoarece lentila de contact se misca odata cu ochiul; posibilitati de corectie totala a unor vicii de refractie mare.

• Estetic si medical: Lentilele de contact sunt aproape invizibile; efectul psihologic si estetic (se pot utiliza de la vârsta de opt-zece ani).

• Rol de protectie: in sport, lentilele elimina posibilitatea ranirii nasului sau ochilor de catre ochelari  in cazul unui impact.
pareri medicale cele mai sanatoase lentile de contact

• Comparativ cu ochelarii: lentilele de contact nu sunt afectate atunci când ploua, ninge sau este frig afara;  nu aluneca de pe nas, nu exercita presiune asupra urechilor, nasului sau a tâmplelor; se pot purta in combinatie cu ochelarii de soare.

Tipuri de lentile de contact principale sunt:

• Moi (flexibile) – cele mai frecvente: medicale; cosmetice; cosmetice cu dioptrii.

• Dure (rigide) – au o utilizare mai restrânsa

Modalitati de purtare a lentilelor de contact

Pentru ca lucrurile in materie de lentile de contact au evoluat foarte mult in ultima decada, materialele folosite la conceperea lor permit acum purtarea lentilelor pâna la 16-18 ore pe zi sau chiar permanent timp de 30 de zile.

Nu toate lentilele au acest regim de purtare, iar avizul unei persoane specializate se impune in alegerea acestor produse.

Cele mai sanatoase lentile de contact sunt cele de lentilele de contact de unica folosinta (se pun pe ochi dimineata si seara se arunca), permitând portul alternativ cu ochelarii.

Altfel, lentilele de doua saptamâni sau de o luna, o data desfacute, expira la sfârsitul perioadei chiar daca le purtam sau nu.

Lentilele conventionale (cu port de trei luni sau de un an) sunt dintr-un material invechit, care nu permite ochiului sa „respire“.

In plus, este aceeasi lentila pe care o porti zilnic, timp de un an! Acest regim de purtare este rezervat
dioptriilor extreme pentru care nu exista lentile standard.

Lentilele cosmetice (indiferent daca au sau nu dioptrii) se poarta ocazional, materialul din care sunt facute fiind de o generatie mai veche.

Multe alte detalii, dar si raspunsurile la intrebari le poti afla vizitând un loc specializat de optica  medicala, ce poate pune la dispozitie si o proba a acestor produse

Exista momente când nu este potrivit sa porti lentile de contact, de aceea, ochelarii nu trebuie sa
lipseasca din viata de zi cu zi:

• alergii, inflamatii, infectii, iritatii in zona perioculara (inclusiv raceala, conjunctivita);

• ochi uscati, fara folosirea de lacrimi artificiale;

• medii cu praf, fum sau aer conditionat puternic;

• sporturi acvatice