Pareri MINOZ 100 mg antibiotic acnee si infectii stafilococice ale pieli. Rezumat prospect.

MINOZ MR 100 mg, parerea comentariilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,62.

1. Sentiment Pozitiv - 2,40
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment Neutru - 1,90

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la MINOZ 100 mg (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,31
Certitudine - 0,59
Grad de inhibitie - 0,17
pareri forum minoz 100 mg tratament acnee

Emotia parerilor referitoare la MINOZ 100 mg (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,63

Conform prospectului Minociclina este indicata pentru tratamentul infectiilor bacteriene sistemice determinate de urmatoarele microorganisme sensibile:
  • Infectii stafilococice necomplicate ale pielii si tesutului subcutanat, determinate de tulpini de Staphylococcus aureus rezistente la penicilina si meticilina 
  • Acnee (determinata de Propionibacterium acnes)
  • Lepra (determinata de Mycobacterium leprae); minociclina este o componenta a schemelor standard plurimedicamentoase recomandate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii
Dupa administrare orala, minociclina este rapid si aproape complet absorbita în proportie de aproximativ 90-100% din tractul gastro-intestinal, absorbtia nefiind influentata semnificativ de prezenta alimentelor sau laptelui.

Mod de adminstrare Minoz 100mg

MINOZ MR se administreaza oral.

Adulti
Infectii stafilococice necomplicate ale pielii si tesutului subcutanat Doza uzuala recomandata este de 100 mg minociclina o data pe zi.  Daca este necesar, se poate administra o doza initiala de atac de 200 mg minociclina.

Acnee
Doza uzuala recomandata este de 100 mg minociclina o data pe zi. Tratamentul acneei se face pe o perioada de minim 6 saptamâni. Daca dupa 6 luni de tratament nu se obtine raspuns terapeutic, tratamentul cu Minoz MR trebuie întrerupt si trebuie luata în considerare instituirea unui alt tratament. Daca se administreaza Minoz MR timp de peste 6 luni, pacientii trebuie monitorizati la cel putin 3 luni pentru evidentierea semnelor si simptomelor de hepatita sau lupus eritematos sistemic (LES).

Lepra
Minociclina este o componenta a schemelor standard plurimedicamentoase. Doza recomandata de catre OMS este de 100 mg minociclina zilnic sau intermitent.

Administare Copii
Minoz MR nu se administreaza la copii cu vârsta sub 12 ani. La copii cu vârsta peste 12 ani, doza recomandata este 100 mg minociclina o data pe zi.

Administrare Vârstnici
Minociclina se administreaza la pacientii vârstnici în dozele recomandate la adult, dar se recomanda prudenta la pacientii cu insuficienta renala, hepatica sau cardiaca

Ca si efecte secundare Minoz MR poate determina dureri de cap, confuzie, ameteli, zgomote în urechi sau vertij la unii pacienti, afectând capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca prezentati aceste reactii adverse.

Nu trebuie sa utilizati Minoz MR daca sunteti sau credeti ca sunteti gravida deoarece, va poate afecta fatul. Minociclina poate determina modificarea permanenta a culorii dintilor, precum si dezvoltarea insuficienta a smaltului dentar.

Daca planificati o sarcina pe perioada tratamentului cu Minoz MR, adresati-va medicului dumneavoastra cât mai curând posibil.

Daca prezentati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, opriti tratamentul cu Minoz MR si adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital.
  1. Reactii alergice (anafilaxie/hipersensibilitate
  2. Sindrom asemanator lupusului eritematos
  3. Sindrom asemanator bolii serului
  4. Cresterea presiunii la nivelul capului (hipertensiune intracraniana benigna
  5. Multiplicarea bacteriilor rezistente la tetracicline