Pareri Monoglutamatul de Sodiu sau E621: cel mai TOXIC aditiv din mancare.

Parerea majoritara despre E261 sau Monoglutamatul de Sodiu este ca acest “potențiator de aromă” este o substanță care “păcălește” creierul că mâncarea ingerată are un gust extraordinar de bun dar in schimb efectele negative sunt greu de cuantificat.

 Dar care acționează asemănător unui drog, alterând neurotransmițătorii și inducând o falsă satisfacție (placere).

 Monoglutamatul nu are gust, cu toate ca in momentul in care consumam un produs ce are in componenta acest aditiv, produsul respectiv are un gust mult mai bun si prin urmare ne vom intoarce mereu la el.
pareri forumuri monoglutamat de sodiu e621 la gravide
MGS pacaleste papilele gustative folosind ceea ce se numeste al cincilea gust: Umami.

Monoglutamatul de Sodiu sau E621 este responsabil cu obezitatea deoarece crește cu 40% -50% pofta de mâncare.

Parerea stiintifica este ca monoglutamatul te va face să-ți dorești să mănânci chiar dacă nu îți este foame.

Aditivul alimentar E621 provoacă dependență și are un efect vasoconstrictor asupra sistemului circulator, îngustând vasele de sânge.

Din punct de vedere științific monoglutamatul de sodiu este un aditiv alimentar denumit și “potențiator de gust” format din 79% Acid Glutamic si 21% sare. Acidul glutamic este cel mai abundant neurotransmițător excitator din sistemul nervos. 

Această substanță este una deosebit de dăunătoare pentru sănătate. În timp, și consumată cu regularitate, prin alimentația de tip fast-food, ea provoacă Alzheimer și Parkinson, deficit de atenție, oboseală cronică, depresie și tulburări de comportament.

Consumul produselor care contin E621 afecteaza fatul, alimentatia femeii gravide lasand amprente asupra ADN-ului copilului. 

Un studiu realizat de cercetatori din Marea Britanie, Noua Zeelanda si Singapore afirma legatura intre dieta femeii insarcinate si aparitia obezitatii in copilarie.

Cercetătorii bănuiesc că Monoglutamatul de Sodiu interferează cumva cu capacitatea hormonală de reglare a apetitului.

Cercetările au scos la iveală multe aspecte negative privind E621 și creșterile în greutate dar, cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru ca toate aceste informații să fie confirmate și pentru a fi înțelese cu exactitate efectele și influența monoglutamatului de sodiu asupra organismului.

Excitotoxinele ca MSG pot cauza probleme de dezvoltare mentală (mai ales la copiii cu varsta mai mică de 3 ani), atacuri cerebrale, astm, dureri intense la nivelul corpului, dureri de cap și migrene, atacuri de panică, insomnie, acnee, cancer, Alzheimer și alte probleme de sănătate.

Citeste cu atentie etichetele ambalajelor si evita produsele care contin denumiri ca cele pe care le-am mentionat mai sus sau produse ce contin anumite ingrediente care au in compozitie cantitati de Monoglutamat.

 Evitarea condimentelor, a mezelurilor, a supelor "la plic" sau a "cuburilor magice", precum si sosurile de soia, conserve si alte produse procesate reprezinta un prim pas eficient in evita efecte negative ale E621.