Pareri NUEDEXTA tratamentul simptomelor afectului pseudobulbar. Informatii prospect.

Nuedexta, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,59.

1. Sentiment Pozitiv - 2,30
2. Sentiment Negativ- 0,60
3. Sentiment Neutru - 2,10

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Nuedexta (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,55
Certitudine - 0,33
Grad de inhibitie - 0,17
nuedexta pareri dextrometrofan tratament afect pseudobulbar

Emotia parerilor referitoare la Nuedexta (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Surpriza - 0,54

Potrivit informatiilor din prospect Nuedexta este un medicament care contine in compozitie doua substante active, dextrometorfan si chinidina, utilizat pentru tratamentul simptomelor afectului pseudobulbar la adulti.

Nuedexta utilizeaza pentru tratamentul simptomelor afectului pseudobulbar la adulti.

Afectul pseudobulbar este o afecţiune în care deteriorarea anumitor zone ale creierului duce la episoade neaşteptate şi incontrolabile de plâns sau râs care nu au nicio legătură cu starea emoţională reală din acel moment a pacientului.

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Nuedexta (care pot afecta cel mult 1 persoana din 10) sunt diaree, greata, ameteli, dureri de cap, somnolenta si oboseala.

Efectele secundare grave raportate includ spasticitate musculara (rigiditate excesiva a muschilor), deprimare respiratorie (inhibarea respiratiei) si scaderea saturatiei de oxigen în sânge (niveluri de oxigen mai mici decât cele normale).

Nuedexta este disponibil sub forma de capsule (15 mg sau 23 mg dextrometorfan si 9 mg chinidina) si poate fi obtinut numai pe baza de reteta.

Mod de administrare Nuedexta:

Tratamentul trebuie început cu o capsula cu concentratie mai mica (15 mg/9 mg) o data pe zi
(dimineata), doza fiind marita dupa o saptamâna la de doua ori pe zi (dimineata si seara, la intervale
de 12 ore).

La pacientii al caror raspuns este inadecvat dupa patru saptamâni, poate fi utilizata capsula cu concentratie mai mare (23 mg/9 mg) de doua ori pe zi.

Tratamentul cu Nuedexta a fost eficace in reducerea episoadelor de afect pseudobulbar ale pacientilor, care s-au redus cu aproape 50% mai mult decat la pacientii tratati cu placebo.