Pareri Obiceiuri bune si rele pentru sanatatea inimii

Inainte sa ne facem o parere despre obiceiurile zilnice care fac rau sau bine starii de sanatate a inimii aflati ca exista si vesti bune.

Astfel, persoanele care sunt bine dispuse mai tot timpul au un risc mai scăzut să sufere de o afecțiune cardiacă, mai ales cei care au un istoric familial cu această boală.

Aceasta deoarece au un comportament vesel și optimist țin stresul departe, cel responsabil cu degradarea sănătății inimii.

Desigur, fiecare om in parte are dreptul să fie nervos și agitat din când în când. Dar o supărare permanentă îți va afecta inima.

pareri obiceiuri zilnice benefice pentru sanatatea inimii

De altfel, există și o vorbă populară care spune că poți muri de inimă rea: adică dacă ești în permanență supărat, inima se va îmbolnăvi și vei muri. 

Riscul de infarct este de două ori mai mare în primele două ore după o criză de nervi și aceasta din cauza nivelului foarte ridicat de adrenalină și cortizon care îngroașă arterele.

Atât ceaiul verde, cât și cel negru ajută la reducerea colesterolului rău (LDL). Dacă bei ceai regulat se îmbunătățește și funcția arterială.

Magneziul, acest mineral joacă un rol esențial pentru sănătatea inimii, iar dacă suplimentezi cu 200 mg zilnic, scade riscul de a face o boală de inimă.

Umple-ți farfuria cu alimente bogate în magneziu (cereale integrale, nuci și legume verzi).

Dacă bei un pahar de vin zilnic, scazi riscul de a face infarct cu până la 30%. Dacă bei mai mult însă, efectul este desigur unul contrar.

Este important să știi care sunt alimentele nocive pentru sănătatea inimii pentru a le ocoli cât de mult poți.

Nu consuma excesiv carne roșie sau carne procesată (cârnați, mici etc.). 

Evită produsele de patiserie, prăjelile, băuturile carbogazoase.

În schimb, dieta ta trebuie să conțină alimente benefice, precum: legume (în special cele verzi) și fructe proaspete (afine, cireșe, portocale), somon și ton (bogați în acizi grași omega 3), ulei de măsline, alune, arahide și nuci, soia, cereale integrale. 

Evită excesul de cafea și alcool.

Dacă locuiești lângă un aeroport sau o gară sau pur și simplu traficul auto este infernal la tine în zonă, acest lucru poate crește riscul de a face o afecțiune cardiacă.

Experții spun că poluarea fonică crește nivelul de stres, ceea ce duce la creșterea presiunii sângelui. 

Care ar fi in acest caz soluția? Dopuri de urechi sau o viață la țară. 

Dezichilibrele hormonale reprezinta un pericol pentru sanatatea inimii. Riscul de infarct poate fi de șapte ori mai crescut la femeile care au dezechilibre hormonale. 

Dacă ai menstruații neregulate, scăderi bruște de greutate sau păr corporal în exces, mergi la un specialist endocrinolog de urgență. 

Cercetătorii au estimat că dacă s-ar curăța aerul poluat, s-ar putea preveni peste 8000 de spitalizări pe probleme cardiace în fiecare an. 

Respirarea aerului poluat poate duce la arteroscleroză și agravarea artritei. Dacă te muți mai departe de orașele mari poți reduce riscul îmbolnăvirii de inimă