Procedura Balloon Eustachian Tube opinii pozitive si Rata de succes: 80-90%

Procedura Balloon Eustachian Tube se realizeaza printr-o intervenție chirurgicală endoscopică, care constă în dilatarea trompei lui Eustachio.

De procedură pot beneficia pacienții cu urechi înfundate și cei care suferă de diverse tipuri de otite recidivante (seroase, mucoase, supurate). 

De altfel, procedura Balloon Eustachian Tube este tratamentul definitiv și de ultimă intenție pentru cazurile în care orice altă variantă s-a dovedit ineficientă (precum obstrucția mecanică și folosirea aeratoarelor transtimpanale).

Intervenția Balloon Eustachian Tube se face endoscopic, fără incizii, fără sângerare și fără durere, sub anestezie generală. 
Pareri procedura Balloon Eustachian Tube

Astfel, se intră transnazal cu endoscopul și cu un cateter. În spatele nasului se introduce sonda-cateterul în trompa lui Eustachio. 

Se umflă balonașul cateterului la o presiune și pentru o perioadă prestabilită de producător. Ulterior, cateterul este scos, iar operația este încheiată. 

Întrucât nu apar complicații și are o rată de succes de 80-90%, este nevoie doar de spitalizare de zi, ceea ce a creat o parere pozitiva in randulpacientilor. 

Odată finalizată, pacientul va putea să se bucure din nou de o serie de activități în cazul cărora întâmpina dificultăți (precum zborul cu avionul sau înotul).

Spitalul MedLife Brașov oferă serviciul ORL - Balloon Eustachian Tube, un tratament definitiv și de ultimă intenție în cazurile recidivante.

La nivel național, intervenția se realizează doar în două centre medicale din județul Brașov, unul dintre ele fiind Spitalul MedLife Brașov. Dr. Gabriel Lostun, medic specialist ORL, și dr. Radu Sirian, medic specialist ORL, sunt singurii medici din țară care au urmat un curs în această patologie și care sunt certificați de Centrul Universitar Marburg din Germania pentru a realiza intervenția de Balloon Eustachian Tube.