Recomandari: Deshidratarea duce la Tenul uscat sau Deshidratat. Opinii dermatologice.

Parerea generala este ca tenul uscat se confrunta cu o lipsa a lipidelor, iar cel deshidratat, cu lipsa apei in straturile superioare ale pielii.

Cauza principala a deshidratarii o reprezinta, bineinteles, lipsa apei din organism. 

Fie ca pielea ta nu are capacitatea de a retine apa sau, pur si simplu, cantitatea de apa pe care o consumi este insuficienta, deshidratatarea se face mai intai resimtita la nivelul pielii. 

La interior, durerile frecvente de cap si oboseala accentuata sunt un alt semn al deshidratarii.
recomandari si pareri tenul deshidratat tratamente si trucuri revitalizare

Un ten deshidratat este aspru, da senzatia ca “strange”, se descuameaza usor, este sensibil si prezinta semne de imbatranire prematura (linii fine sau chiar profunde si o pierdere a tonusului pielii).

Deshidratarea este cauzata si de expunerea prelungita la soare, vant, poluare, aer conditionat; un consum de apa scazut; alimente si bauturi care deshidrateaza corpul, printre care mezelurile, alcoolul, cafeaua si sucurile indulcite; diferite probleme de sanatate.

Deshidratarea poate duce la mai multe afecțiuni neplacute ale pielii. Așa că iată ce ar trebui să faci dacă te confrunți cu această problemă.

a) Acordă o mai mare atenție exfolierii

În timp ce exfolierea pare să nu fie un pas pe care îl faci în mod frecvent, este destul de greu să îți hidratezi tenul dacă ai straturi de piele moartă. 

Acizii din produsele de îngrijire au rolul de a ne păstra tenul hidratat. Pentru tenul gras și mixt este recomandată exfolierea din 3 în 3 zile și o dată pe săptămână pentru tenul uscat.
b) Ce este prea mult.. uneori nu strică!

Rutina ta de îngrijire a pielii are nevoie de câteva straturi hidratante diferite pentru ca pielea ta să se mențină sănătoasă. 

Este important să folosești diferite texturi ale produselor hidratante pe piele, cum ar fi esențe, seruri, geluri hidratante sau loțiuni ușoare pentru a transporta ingredientele umectante în straturile mai profunde. 

După curățare, începe întotdeauna cu produsele cele mai apoase și apoi folosește-le pe cele cu textură mai densă, cum ar fi cremele hidratante.
c) Păstrează-ți tenul hidratat cât mai mult timp

Din moment ce pielea ta suferă majoritatea proceselor prin care aceasta se regenerează în timpul somnului, este important să blochezi cât mai mult umiditatea care se produce peste noapte. 

Poți face asta prin folosirea unei creme foarte hidratante sau a unui ulei de înaltă calitate bogat în lipide protectoare pentru a acționa precum un strat de acoperire – sau poți folosi chiar și o mască de dormit.

Nu te limita insa la actiunea umectantilor precum glicerina sau acidul hialuronic si rasfata-te cu o masca relaxanta si bea suficienta apa incat setea pielii tale sa fie, in sfarsit, potolita.