TOP 5 simptome ale Atacului de PANICA pe care nu le stiai.

Parerea medicala cea mai raspandita este ca tulburarea de panica este una din formele anxietatii clinice. 

Noi va vom arata cateva din cele mai ciudate simptome ale atacului de panica pe care nu le bagi in seama.

Principalele topicuri discutate pe forumuri despre atacul de panica sunt legate de: atacuri de panica noaptea,  atacurile de panica se vindeca, ceaiuri pentru atacuri de panica si ce declanseaza atacul de panica.

Atacul de panica este ilustrat de o perioada delimitata de frica intensa si disconfort, care atinge un maxim în aproximativ 10 minute si poate fi însotit de simptome numeroase si foarte variate, persoana care are aceste episoade nestiind care este elementul declansator.
pareri atacuri de panica noaptea forum tratament medicamentos
Pentru a reduce durata atacului de panică cel mai bine este să nu încerci să te împotrivești. În caz contrar va crește nivelul de anxietate, iar organismul va produce și mai multă adrenalină, prelungind atacul.

Respiră lent și repetă-ți că totul va trece în câteva momente.

TOP 5 simptome neasteptate ale atacului de panica:

1) Greață sau dureri abdominale

Afectarea sistemului digestiv face parte din lista de simptome neașteptate ale atacului de panică.

Digestia devine mult mai lentă deoarece energia necesară pentru prelucrarea alimentelor este redirecționată spre mușchi. Astfel, pot apărea starea de greață, durerile abdominale sau diareea.

2) Tremurat
Întregul organism devine tensionat în timpul unui atac de panică. Această este cauza tremurăturilor sau a durerilor resimțite în tot corpul.

3) Frisoane sau senzație de căldură excesivă
În timpul unui atac de panică, sângele migrează din zonele unde nu este absolut necesar, cum ar fi degetele și pielea, fiind trimis spre mușchii cu rol esențial în luptă și fugă.

Acest lucru poate determina răcirea bruscă a pielii. De asemenea, debutul unui atac de panică se poate anunța și prin bufeuri.

4) Amorțeală sau înțepături
Printre consecințele unui atac de panică se numără și amorțeala, usturimea sau furnicăturile, în special la nivelul extremităților, din cauza fluxului modificat al sângelui.

5) Probleme cu respirația
Respirația devine mai rapidă și mai profundă în timpul unui atac de panică deoarece organismul trimite mai mult oxigen mușchilor.

De asemenea, respirația poate avea un ritm inegal, creând impresia de sufocare.

ATENTIE! Un diagnostic clinic al atacului de panica trebuie luat în vizor atunci când persoana are mari dificultăți de a-și desfășura activitățile cotidiene, când viața socială sau activitatea profesională este puternic deteriorată sau când calitatea vieții per total scade considerabil.

Opinia medicala principala este ca sunt șanse infime, dacă nu chiar imposibil, să nu fi trecut măcar o dată în viață printr-un atac de panică.

Insa doar atunci când o persoană trece prin atacuri de panică într-un mod regulat, atunci se poate vorbi de un diagnostic de tulburare de panică.
MAI POTI CITI