WIKI: Tratament de Fertilitate gratuit pentru Femeile singure in Spania.

Prin reluarea programului care ofera tratament de fertilitate gratuit femeilor singure sau femeilor cu o orientare sexuala diferita, actualul guvern spaniol îsi arata efectiv sprijinul pentru grupurile LGBT+ din Spania.

Un lucru curajos, mai ales intr-o tara in care valorile religioase si spirituale ale catolicismului sunt foarte bine ancorate in societate.

Decizia de a oferi tratament de fertilitate gratuit femeilor singure a fost comunicata în urma unei întâlniri de guvern care a coincis (sau poate nu) cu manifestatiile organizate în orasul Madrid cu ocazia paradei Pride.

Sa nu uitam ca Spania se confrunta cu una dintre cele mai scazute rate ale natalitatii din Europa.

spania pareri tratament de fertilitate gratuit pentru femei singure

În anul 2017, numarul total al deceselor a depasit numarul nasterilor, fiind înregistrata cea mai scazuta rata a natalitatii din 1941, când au fost întocmite primele statistici de acesr gen in Spania.

Legislația spaniolă a oferit și în trecut tratamente gratuite pentru fertilitate femeilor singure sau celor cu o orientare diferită de cea heterosexuală, însă fostul guvern spaniol, condus de Mariano Rajoy, a modificat programul pentru sănătate publică în anul 2014.

De atunci, doar cuplurile formate dintr-un bărbat și o femeie, cu unul dintre parteneri având afecțiuni conexe sterilității puteau accesa programul de tratament pentru fertilitate în spitalele publice spaniole, în timp ce femeilor singure le rămânea doar opțiunea de a plăti, în medie, 1000 de euro pentru înseminare artificială și peste 7000 de euro pentru fertilizare in vitro, în cadrul clinicilor private. 

Decizia luată în anul 2014 a fost criticată si contestatat in forta de opinia publică și grupurile activiste din Spania ca fiind una homofobă și sexistă, iar specialistul în sănătate publică, José Martínez Olmos, a clasificat-o ca fiind o mișcare ideologică, pentru excluderea din sistemul de sănătate publică a cuplurilor gay.

MAI POTI CITI