Centre Tratament fara INTERFERON bolnavi hepatita cronica virala C in Bacau si Pitesti.

Negocierile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu deținătorii de autorizații de punere pe piață a tratamentelor interferon free în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C s-au finalizat, astfel că, din toamna lui 2018 alți 13.000 de bolnavi vor primi noua medicație.

Noua etapă de tratament interferon free pentru hepatita cronică virală C va cuprinde un număr de 13.000 pacienți eligibili, din care: 

1) 12.100 pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată); 
interferon free programare tratament gratuit

2) 750 pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată; 

3) 100 pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză 

4) 50 pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză

De asemenea, odată cu creșterea numărului de pacienți eligibili pentru tratament fără interferon, vor fi deschise alte două noi centre în care se va putea iniția și monitoriza terapia fara interferon, respectiv la Pitești și Bacău, ridicând la 13 numărul total al acestor centre din Romania.

Potrivit CNAS, în etapa viitoare vor fi disponibile trei scheme de tratament fara interferon care vor putea oferi o soluție personalizată pentru fiecare pacient.

Schema de tratament adecvată și durata tratamentului fara interferon (între 8 și 24 săptămâni) vor fi decise de medicul curant în funcție de starea clinică și particularitățile fiecărui pacient. 

În plus, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a inițiat și demersurile necesare pentru includerea condiționată a noilor tratamente fără interferon în lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală. 

Noile contracte cost-volum-rezultat negociate de CNAS se vor derula efectiv de la începutul lunii următoare includerii noilor tratamente în lista menționată, adică cel mai târziu 1 octombrie.

”Noile contracte cost-volum-rezultat vor însemna o schimbare calitativă majoră în tratamentul fără interferon al hepatitei virale C. 

Aș menționa că deși negocierile pentru aceste contracte au fost mai complicate, derulându-se pentru prima oară cu mai mulți deținători de autorizații de punere pe piață, am reușit să le finalizăm cu condiții mai avantajoase pentru CNAS și într-un timp mult mai scurt decât în precedentele etape de tratament” – a declarat președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.